Intervenţii ale jandarmilor la apeluri 112

Utilitatea numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112 şi eficienţa intervenţiei în urma apelurilor făcute de cetăţeni constituie o realitate.

Intervenţii ale jandarmilor la apeluri 112

Jandarmii au acţionat în ultima săptămână la mai multe astfel de apeluri care sesizau în principal fapte de tulburare a ordinii şi liniştii publice, dar şi potenţialul pericol reprezentat de animale sau insecte agresive.

Jandarmii au întocmit în două cazuri actele de sesizare ale organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,lovire şi alte violenţe”, ,,furt” şi ,,distrugere” în municipiile Botoşani şi Dorohoi.

Patru persoane au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare totală de 1400 de lei, iar alte câteva persoane au fost avertizate verbal cu privire la faptul că deranjează locuitorii prin gălăgia făcută, cei avertizaţi conformându-se indicaţiilor jandarmilor.

În alte două situaţii, jandarmii s-au deplasat în localităţile Baranca şi Dersca, unde proprietarii unor case sesizau existenţa unor cuiburi de viespi periculoase, cuiburi care au fost înlăturate şi distruse de oamenii legii.

Tot în urma unui apel 112, jandarmii au identificat zece persoane care tulburau liniştea publică în zona Centrului Vechi din municipiul Botoşani şi consumau băuturi alcoolice pe stradă, la un priveghi, acestea urmând a fi sancţionate contravenţional pentru faptele săvârşite.

Precizăm că persoanele în cauză au fost, în primă fază, atenţionate verbal şi s-au conformat, dar după un timp scurt au dat iar muzica la intensitate maximă, fiind necesară din nou intervenţia forţelor de ordine pentru luarea măsurilor impuse de lege.

Compartiment Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

 

Spune-ne opinia ta