Începând cu 7 ianuarie, cei care pleacă din România în Italia nu mai intră în carantină

Începând cu 7 ianuarie, cei care pleacă din România în Italia nu mai intră în carantină

Românii care pleacă începând de mâine, 7 ianuarie, în Italia nu mai intră în carantină ca și până acum, după ce a fost modificată legislația italiană.

Un nou Decret-lege cu noile măsuri anti-Covid, aprobat de Consiliul de Miniștri, stabilește că Italia va fi din nou împărțită, în perioada 7 – 15 ianuarie, pe trei culori care vor corespunde nivelurilor de risc. Revin așadar zonele roșii, portocalii și galbene, după zilele de 5 și 6 ianuarie, când întreaga țară a fost „roșie”.

De asemenea, astăzi, la miezul nopții, expiră „Decretul de Crăciun”, care impunea carantină pentru toți cei care veneau în Italia, în perioada 21 decembrie 2020 – 6 ianuarie 2021, din state aflate în Lista C, inclusiv România. Prin urmare, începând de mâine, 7 ianuarie, toate persoanele care sosesc în Italia din țara noastră vor fi obligate să dețină un test negativ de Covid-19, făcut în ultimele 48 de ore, dar nu vor mai fi obligate să intre în carantină, scrie Rotalianul.com

Toate barurile şi restaurantele de pe teritoriul Italiei vor trebui să închidă în weekend (9-10 ianuarie) iar deplasările dintre localităţi vor trebui reduse la minim în săptămâna 7 – 15 ianuarie.

Textul decretului menționează că până la 15 ianuarie 2021 este interzisă orice deplasare între regiuni sau provincii autonome. Deplasările între aceste teritorii se vor face doar în scop de muncă, de strictă necesitate sau pentru motive de sănătate. Cu toate acestea, după cum au impus și decretele anterioare, posibilitatea întoarcerii la domiciliu rămâne valabilă.

Masca și distanța socială vor fi în continuare obligatorii. Barurile și restaurantele vor fi deschise până la ora 18. După această oră se va putea cumpăra mâncare și băuturi „la pachet” – cu interdicția de a le consuma lângă restaurant – sau se va putea solicita livrarea la domiciliu. Magazinele și centre comerciale sunt, de asemenea, deschise. Deplasările vor fi permise până la ora 22:00 și vor putea fi reluate la ora 05:00.

În zilele de sâmbătă 9 și duminică 10 ianuarie, în toată Italia se aplică restricțiile din zona portocalie.

Barurile și restaurantele vor rămâne închise (va funcționa numai serviciu de luat la pachet), în timp ce magazinele vor rămâne deschise. Este interzis să se părăsească localitatea, cu excepția motivelor de muncă, educație, sănătate sau strictă necesitate. Circulația va fi permisă de la ora 5:00 la 22:00, fără declarația pe prorpia răspundere. Sunt permise doar călătoriile între localitățile cu o populație care nu depășește 5.000 de locuitori și pentru o distanță de până la 30 de kilometri. Cu toate acestea, este interzisă deplasarea în orașul capitală de provincie.

 

Spune-ne opinia ta