Nu vom ști câți suntem în România nici anul ăsta. Recensământul populației amânat pentru 2022

Nu vom ști câți suntem în România nici anul ăsta. Recensământul populației amânat pentru 2022

Recensământul populației României, programat pentru 2021, va fi amânat cu un an, iar cauza o reprezintă pandemia Covid-19.

Autoritățile susțin că este mai bine ca recensământul să nu aibă loc anul acesta, pentru că foarte multe persoane sunt în izolare sau în carantină instituționalizată și recenzorii s-ar putea îmbolnăvi ușor.

Ultimul recensământ al populaţiei şi al locuinţelor a fost făcut în 2011, rezultatele definitive arătând o populația stabilă de 20.121.641 persoane.

Numărarea locuitorilor din România va avea loc abia în luna iunie, anul viitor,  iar pentru prima dată, datele vor fi colectate online.

Recensământul populației României amânat pentru 2022 se va desfășura în trei etape:

În prima etapă vor fi colectate date personale ale populației din diverse surse.

În a doua etapă oamenii vor fi invitați să acceseze o platformă online unde să completeze date personale cum ar fi de exemplu religia, iar în mediul  rural primăriile îi vor ajuta pe oameni.

Ultima etapă este cea în care cei care nu au completat datele pe internet vor fi contactați la domiciliu.

Înainte ca proiectul să fie aprobat s-au făcut mai multe analize pentru a vedea dacă oamenii preferă varianta online. Tinerii, în special, au răspuns în proporție mare că preferă recensământul pe internet, în timp ce unele persoane nu sunt de acord cu noua metodă.

Anul acesta se va desfășura doar recensământul agricol, care va începe în luna mai și va dura două luni.

 

Spune-ne opinia ta