Gradinita din garsoniera!

Gradinita din garsoniera!
Din cauza lipsei de spatiu din scoala, copiii de la grupa mica, din Catamarasti, invata intr-o garsoniera. Cu toate acestea, parintii micutilor spun ca nu isi vor muta copiii la alte gradinite din Botosani.

Au aceeasi varsta, aceleasi visuri, invata in acelasi judet si in acelasi sistem. Si totusi sunt atat de diferiti. Unii isi doresc jucarii mai multe si mai frumoase, iar altii isi doresc o gradinita normala.

Se intampla la iesirea din Botosani, in localitatea Catamarasti Deal, acolo unde, de ani de zile, cei mai mici dintre prescolari sunt nevoiti sa invete intr-o incapere aflata la parterul unui bloc.

Locuitorii din Catamarasti Deal au numit-o "gradinita din garsoniera".

Peste 20 de copii se inghesuiesc intr-un spatiu ce nu are nimic in comun cu sistemul de invatamant. Isi aliniaza cu grija scaunelele unul langa altul si canta, spun poezii sau coloreaza. Nu au loc unde sa se joace, unde sa alerge sau sa isi insire jucariile uzate.

“Ne straduim de ani buni sa schimbam locatia acestei grupe. Am inteles ca ar fi pe o lista a Bancii Mondiale. Asteptam insa un raspuns cert. Pana atunci asteptam finalizarea lucrarilor de la scoala, pentru a-i muta acolo", precizeaza directorul Eco-Scolii din Catamarasti Deal, Luminita Curtman.

Populatia scolara este in crestere

Ingrijorarea directorului este cu atat mai mare cu cat, de la an la an, numarul copiilor care frecventeaza gradinita creste.

“Populatia scolara este intr-o continua crestere. Si in plus mai vin copii ai caror parinti au fost plecti in strainatate la munca. Nu avem cum sa nu ii primi", explica Luminita Curtman.

Primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireada, a dat insa asigurari ca in cel mai scurt timp micutii din Catamarasti Deal vor avea un spatiu numai al lor.

"Gradinita este pe lista de prioritati a Inspectoratului. Se va ridica una noua prin Banca Mondiala. Din ultimele discutii pe care le-am avut cu reprezentantii Inspectoratului, se pare ca din aceasta vara sunt sanse mari sa se dea drumul la constructie", a precizat primarul comunei Mihai Eminescu, Verginel Gireada.

Vecini galagiosi

Vecinii “gradinitei" spun ca s-au obisnuit deja cu zarva creata de cei mici. Se bucura in schimb cand vine vacanta. Cele mai grele zile pentru acestia sunt la inceputul anului scolar.

“In primele saptamani este un adevarat chin pentru noi. Nu sunt obisnuiti cu lipsa parintilor si e jale mare in garsoniera. E de ajuns sa inceapa unul sa planga si avem parte de un adevarat recital", se plange Catalin, unul dintre vecini.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
13

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
68

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
151

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...