Sute de copii au sarbatorit Unirea la Muzeul de Istorie Botosani!

Sute de copii au sarbatorit Unirea la Muzeul de Istorie Botosani!
Muzeul Judetean Botosani a sarbatorit vineri Ziua Unirii, evenimentul petrecut pe 24 ianuarie 1859 fiind marcat printr-un seminar, dar si un spectacol oferit de copii din scolile si din gradinitele din Botosani.

Sute de copii au deschis usa institutiei de cultura. Copii au aflat de la istoricul ionesl Bejenaru despre semnificatia si importanta Unirii Principatelor, despre Alexandru Ioan Cuza.

Am sarbatorit ziua Unirii Principatelor mai devreme pentru a avea cat mai mult public si ma refer aici, in mod special, la publicul de varsta scolara. Fata de anii precedenti, anul acesta am fost asaltati de numeroase solicitari din partea cadrelor didactice, pentru a fi alaturi de noi la marcarea celor 150 de ani de la momentul Unirii. Am avut foarte multi vizitatori. Nu a mai fost asa de multi ani. In ultimii cinci ani nu am mai vazut atatia copii care sa-si doreasca sa sarbatoreasca Ziua Unirii, a declarat Lucica Parvan, directorul Muzeului Judetean Botosani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Botoșani: Comuna-model la asistență socială, oferă servicii gratuite pentru bătrâni și copii. „Doamne, ce bucuroși erau să ne vadă!”

astăzi, 09:02
46

Comuna Vârful Câmpului, situată administrativ în județul Botoșani, se află la granița dintre Moldova și Bucovina, dar și aproape de frontiera României cu Ucraina. Este o...

”Principiul incertitudinii”, filmul ”bazat pe fizică și pe actori”, a ajuns la Botoșani! (Foto)

astăzi, 08:29
59

Cinematograful ”Unirea”, amfitrionul proiecțiilor de gală din Botoșani, a reunit cinefilii, și nu numai, la avanpremiera filmului  ”Principiul incertitudinii”.O ce...

Teritoriul României se micșorează: Aproape un hectar dispare în fiecare an. Județele Botoșani și Galați, cele mai afectate!

astăzi, 08:06
105

România se confruntă cu o problemă gravă legată de pierderea terenului, cauzată în principal de acțiunea de eroziune a râului Prut. Acesta „mușcă” permanent din m...