Frâna de mână mecanică, pe cale de dispariție: se regăsește doar la 37% dintre mașinile noi

Frâna de mână mecanică, pe cale de dispariție: se regăsește doar la 37% dintre mașinile noi

   Foto: 123RF.com

Un studiu realizat de CarGurus, site britanic de vânzări auto, arată că frâna de mână mecanică este pe cale de dispariție. Statisticile culese pe piața din Regatul Unit ilustrează cât se poate de sugestiv această concluzie.

Conform CarGurus, frâna de mână mecanică este o dotare de domeniul trecutului. Doar 37% dintre automobilele noi comercializate în Marea Britanie au frână de mână operată cu manetă, restul optând pentru versiunea electrică.

Chiar mai surprinzător este numărul constructorilor auto care rămân fideli variantei mecanice: doar doi, din totalul de 32 care operează pe piața din Regatul Unit, arata auto-bild.ro.

Este vorba despre Suzuki și Dacia, care utilizează în continuare frâna de mână tradițională pentru a menține costurile scăzute. Pe de altă parte, producători precum Audi, Lexus, Porsche, Mercedes, Jaguar sau Land Rover au renunțat complet la frâna de parcare operată clasic.

„Este oficial: moartea frânei de mână se apropie, pe măsură ce tot mai mulți constructori o înlocuiesc cu frâna de parcare operată electric", anunță Chris Knapman, editor la CarGurus. "Ne așteptăm ca, în următorii ani, numărul mașinilor de vânzare dotate cu frână de mână tradițională să scadă în continuare. Probabil că dotarea se va mai regăsi doar la câteva modele de nișă".

Versiunea modernă oferă o serie de avantaje, precum acționarea ei fără efort fizic sau economisirea spațiului în habitaclu, dar aduce și un cost suplimentar pe care clienții sunt nevoiți să-l achite, fără a avea opțiunea de a renunța la această cheltuială. Criticii sistemului se plâng și de creșterea complexității vehiculelor, precum și de reducerea posibilităților de servisare în regie proprie.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
542

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
393

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2828

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...