Firmele de constructii trimit acasa sute de muncitori

Firmele de constructii trimit acasa sute de muncitori

 Sute de constructori sunt concediati in aceasta perioada  

Criza economica mondiala afecteaza deja piata muncii, sute de muncitori botosaneni urmand sa fie disponibilizati. Peste 300 de oameni au ramas deja fara locuri de munca.

Numai in ultimele luni, Remat SA, Ceramica SA si Caledonia au disponibilizat majoritatea angajatilor. Concedieri colective au facut si Terra Constructii SRL, Forma SA si Alimentexp SA.

Alte concedieri masive urmeaza la SC Victor Construct, cele mai multe dintre societatile de constructii avertizand ca disponibilizarile au printre cauze si imposibilitatea statului de a sustine financiar lucrarile contractate.

Si MBB va concedia 250 de salariati, din totalul celor 362 cu contract de munca pe perioada nedeterminata. Sunt vizati, pentru inceput, angajatii care inregistreaza abateri disciplinare, cei cu rezultate profesionale slabe, cei care beneficiaza si de pensie sau cei care au beneficiat de concedii medicale repetate in ultimul an.

De asemenea, conducerea societatii are in vedere ca masura disponibilizarii colective sa nu afecteze persoanele care au copii in intretinere.

Concedierile se vor face din 7 noiembrie 2008, adica la expirarea perioadei de preaviz.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
2

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
76

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
45

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...