Fără economie și dezvoltare, orașul verde Botoșani are cel mai curat aer din România

Fără economie și dezvoltare, orașul verde Botoșani are cel mai curat aer din România

Botoșaniul nu are economie, nu are agricultură performantă, este părăsit masiv de populație și nu are multe din ceea ce are o societate normală, însă se poate lăuda că este cel mai verde oraș și are cel mai curat aer din România, iar acest lucru este recunoscut inclusiv de Agenţia Europeană de Mediu.

Studiul a fost făcut în principal în capitalele Uniunii Europene, dar au cuprins și orașe cu mărime medie din Europa. Din România, clasamentul include date din Bucureşti, Braşov, Timişoara şi Botoşani.

În clasament, oraşele sunt ordonate de la cele cu aerul cel mai curat, la cele mai poluate, criteriul fiind poluarea cu particule în suspensie.

Pe primele locuri în clasament se situează Umea (Suedia), Tampere (Finlanda), Funchal (Portugalia), Talinn (Estonia), Bergen (Norvegia), Uppsala (Suedia), Narva (Estonia), Salamanca (Spania), în timp ce pe ultimele poziţii sunt oraşele Vicenza (Italia), Slavonsky Brod (Croaţia), Cremona (Italia) şi Nowy Sacz (Polonia), relatează news.ro.

În România, cel mai bine plasat este oraşul Botoşani, unde calitatea aerului este considerată moderată, oraşul fiind plasat pe locul 223 din 323 de oraşe care au fost luate în analiză.

Bucureştiul este pe locul 263  - indicatorul referitor la particulele în suspensie fiind 16,4 în condiţiile în care oraşul de pe prima poziţie din clasament are 3,7 - Timişoara este pe locul 267, iar Braşovul este pe locul 273, toate trei considerate cu o calitate slabă a aerului.

”Politicile de reducere a poluării au dus la îmbunătăţirea calităţii aerului în Europa de-a lungul ultimilor 30 de ani. Totuşi, în unele oraşe europene poluarea încă prezintă riscuri pentru sănătate”, a explicat într-un comunicat Agenţia Europeană de Mediu.

 

Spune-ne opinia ta