Poștașii nu vor lucra luni, 21 iunie 2021, în a doua zi de Rusalii

Poștașii nu vor lucra luni, 21 iunie 2021, în a doua zi de Rusalii

Compania Naţională Poşta Română a anunțat că programul de lucru al subunităţilor poştale din mediul urban şi rural din toată țara va suferi modificări în perioada Sărbătorilor de Rusalii.

Astfel, toate subunităţile poştale din mediul urban şi rural din Botoșani vor fi închise luni, 21 iunie 2021 (a doua zi de Rusalii) pentru că în conformitate cu art. 139 din Codul Muncii, prima şi a doua zi de Rusalii sunt declarate zile de sărbătoare legală în care nu se lucrează.

Ca urmare a programului anunţat, este posibil ca trimiterile poştale prezentate, în această perioadă, să înregistreze timpi mai mari de circulaţie, plicurile sau pachetele urmând a avea întârzieri la livrare.

În România, Codul Muncii prevede acordarea a 15 zile libere cu ocazia sărbătorilor legale, respectiv câte trei zile pentru Paşte (Vinerea Mare, Duminica Paştelui, Lunea Luminată), două zile pentru Anul Nou, Rusalii şi Crăciun şi câte o zi pentru Ziua Unirii Principatelor Române, Ziua Internaţională a Muncii, Ziua Copilului, Adormirea Maicii Domnului, Sfântul Andrei şi Ziua Naţională a României.

În aceste condiții, bugetarii se vor bucura de o nouă minivacanţă în weekend, când creştinii sărbătoresc Rusaliile, iar luni, 21 iunie, a doua zi de Rusalii, este zi nelucrătoare, astfel încât în total, vor fi trei zile libere.

 

 

Spune-ne opinia ta