Episcopul emerit Petru Gherghel, infectat cu Sars-CoV-2

Episcopul emerit Petru Gherghel, infectat cu Sars-CoV-2

PS Petru Gherghel, episcop emerit de Iași, este internat de câteva zile într-un spital din Iași pentru mai multe investigații, fiind confirmat pozitiv cu Sars-CoV-2.

Anunțul a fost făcut de Episcopia Romano-Catolică Iași care a precizat că starea PS Petru Gherghel este stabilă dar rămâne sub supravegherea medicilor.

„Forma bolii este una ușoară, dar medicii continuă să-l supravegheze având în vedere vârsta înaintată a Preasfinției Sale. Preasfințitul Petru ne-a spus să vă transmitem că mulțumește tuturor celor care vă gândiți și vă rugați pentru sănătatea Preasfinției Sale”, au transmis reprezentanții Episcopiei Romano-Catolice din Iași.

Petru Gherghel, născut pe 28 iunie 1940, în satul Gherăești, județul Neamț, este un cleric romano-catolic român, care a condus timp de peste 40 de ani Episcopia Romano-Catolică de Iași mai întâi ca administrator apostolic (1978 – 1990) și apoi episcop (1990-2019).

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Actorii Teatrului „Vasilache” invită publicul la vizionarea unui nou spectacol online

Joi, 3 Decembrie 2020
188

În acest weekend, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” vă invită să vizionați online spectacolul "Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de ...

Sprijin financiar de 250 de lei/lună pentru elevii botoșăneni care fac școală online

Joi, 3 Decembrie 2020
8628

Elevii botoșăneni vor primi un sprijin financiar în valoare de 250 lei pe lună, printr-un proiect privat pentru sprijinirea elevilor care fac școală online, în valoare de 15 milioane ...

Vlad Plăcintă, apel către agenții economici din Botoșani: „Avem nevoie de sprijinul firmelor, al companiilor care pot direcționa gratuit 20%”

Joi, 3 Decembrie 2020
237

Pe toată perioada pandemiei, Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”, a fost unul dintre oamenii care a susținut financiar atât cazurile umanitare dar și s...