Eforturi pentru reabilitarea Bisericii Armenesti

Reabilitarea vechii biserici armenesti din municipiu, din ce in ce mai aproape de finalizare. Compania Nationala de Investitii a alocat la sfarsitul lunii trecute 680.000 de lei. La acesti bani se mai adauga alti 20.000 de lei, bani alocati de Consiliul Local Botosani.


Dupa ce la sfarsitul anului trecut Ministerul Dezvoltarii a alocat 600.000 de lei pentru reabilitarea Bisericii Sfanta Maria, la sfarsitul acestei luni, Compania Nationala de Investitii a mai oferit 680.000 pentru finalizarea lucrarilor. Viorica Popa, consilier al preotului paroh al comunitatii, spune insa ca banii tot nu sunt suficienti.

Pentru a finaliza lucrarile de consolidare si restaurare, ar mai fi nevoie de cel putin 13.000.000 de lei. Comunitatea armeneasca nu are mai mult de 100 de membri, insa singura biserica armeneasca din municipiu este considerata monument istoric.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Carnavalul Toamnei" la Biblioteca județeană “Mihai Eminescu” Botoșani, sărbătorit de preșcolarii Grădinițelor nr. 4 „Licuricii” și „Voiniceii”

astăzi, 13:21
170

Într-o atmosferă de sărbătoare, în ultima lună de toamnă, preşcolarii Grădinițelor nr. 4 “Licurici” și „Voinicelul”, structuri ale Școlii Gimnaziale &bdqu...

Asociația Asistenților Medicali Comunitari Botoșani organizează o acțiune de măsurare a glicemiei populației

astăzi, 13:12
42

Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Botoșani, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență „Mavromati“ Botoșani și Asociația Asistenților Medicali Comunitari Boto...

Revoluție în învățământ: Ministrul Educației anunță un nou plan-cadru pentru gimnaziu și liceu. Se taie discipline. “Să fie construite din perspectiva a ceea ce un elev poate duce, nu a ceea ce profesorul ar trebui să aibă”!

astăzi, 12:53
338

Legea care micșorează cu 5 numărul de ore la gimnaziu și liceu va conduce la realizarea unui nou plan-cadru, a anunțat ministrul Educației.“E vorba de regândit modul în car...