DSP: 15 cazuri noi de infectare cu Covid-19 din peste 300 de teste. Încă un beneficiar al unui centru de plasament testat pozitiv

DSP: 15 cazuri noi de infectare cu Covid-19 din peste 300 de teste. Încă un beneficiar al unui centru de plasament testat pozitiv

Alte 15 persoane din județul Botoșani au fost diagnosticate cu noul coronavirus, în ultimele 24 de ore, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP).

Astfel, bilanțul persoanelor infectate s-a ridicat la 1504, sâmbătă, la nivelul județului Botoșani, conform statisticii DSP.

Printre ultimele cazuri depistate se numără și un băiat de cinci ani, beneficiar al Centrului de plasamant „Sfântul Nicolae” din Trușești, unde alți nouă copii și tineri au fost diagnosticați cu aceeași afecțiune, după ce o infirmeră a fost testată pozitiv, unitatea fiind carantinată.

De vineri, de la ora 10:00, până sâmbătă la aceeași oră, au fost prelucrate 338 de probe biologice recoltate unor persoane din județ, în vederea depistării Covid-19, în unitățile spitalicești din Botoșani.

Sursa arată că numărul cazurilor active în prezent a crescut la 148, iar incidența infectărilor per mia de locuitori a atins recordul de 0,30, la nivelul întregului județ.

Totalul deceselor înregistrate în rândul botoșănenilor infectați este 103, iar cel al vindecaților de la debutul pandemiei este de 1253, potrivit situației centralizate de DSP.

Botoșani se menține pe locul 29, între județe, privind numărul de infectări, conform statisticii centrale de sâmbătă.

 

Spune-ne opinia ta