Orban, la Botoșani: „Școala se va desfășura online, o zi, două, înainte și după vot”

Orban, la Botoșani: „Școala se va desfășura online, o zi, două, înainte și după vot”

Premierul României, Ludovic Orban, aflat sâmbătă într-o vizită electorală la Botoșani, a ținut să precizeze că unitățile de învățământ care vor găzdui secţii de votare, vor fi închise temporar, însă cursurile nu vor fi suspendate, acestea urmând a se derula online.

Orban a declarat că o decizie cu privire la durata de timp în care elevii vor sta acasă, va fi adoptată, cel mai probabil, în cursul zilei de luni.

„Şcoala se va desfăşura online, o zi, două, înainte de vot și după vot. Hotărâm în cursul zilei de luni. Cu siguranţă vor exista zile în care se va desfăşura activitatea şcolară online, nu se vor suspenda cursurile, ci se vor desfăşura online. Pentru că avem nevoie de cel puţin o zi pentru a pregăti localurile secţiilor de votare, în condiţiile în care multe locații ale secţiilor de votare sunt în şcoli. De asemenea, vom avea nevoie de cel puţin o zi pentru a asigura dezinfecţia şi pregătirea claselor în care au fost secţii de votare pentru reprimirea copiilor", a spus premierul Ludovic Orban.

Șeful Executivului a menționat că vor fi consultați toți factorii în acest sens, de la Ministerul Educației și cel al Sănătății, până la Autoritatea Electorală Permanentă.

 

Spune-ne opinia ta