Dinu Patriciu a castigat procesul cu SRI - va primi despagubiri de 50.000 de lei

Dinu Patriciu a castigat procesul cu SRI - va primi despagubiri de 50.000 de lei

 DINU PATRICIU  Bloombiz

Dinu Patriciu a castigat procesul cu Serviciul Roman de Informatii, omul de afaceri urmand sa primeasca 50.000 de lei despagubiri morale, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia Curtii este definitiva si vine dupa ce alte doua instante au hotarat ca telefoanele i-au fost ascultate ilegal in timpul anchetei Rompetrol.

Procesul in acest caz a inceput in urma cu 5 ani, dupa ce Dinu Patriciu a depus la Tribunalul Bucuresti o plangere impotriva SRI, cu privire la interceptarea fara mandat, timp de mai multi ani, a convorbirilor telefonice, mai arata sursa citata, anunta Realitatea TV.

Pe tot parcursul procesului, avocatii SRI au sustinut ca interceptarea a fost dispusa in baza legii sigurantei nationale, insa aparatorii lui Patriciu au adus dovezi care au aratat ca Serviciul i-a incalcat omului de afaceri dreptul la viata privata.

Dinu Patriciu a cerut, in 2007, daune morale in valoare de 1 milion de euro, doi ani mai tarziu, Curtea de Apel Bucuresti hotarand ca SRI trebuie sa ii plateasca lui Dinu Patriciu despagubiri de 50.000 de lei.

Tot atunci, Curtea a decis ca prin inregistrarea convorbirilor telefonice de catre SRI, statul roman a incalcat dreptul la corespondenta al lui Patriciu.

Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol, pentru comiterea mai multor infractiuni economice.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

VERSURI DIN STRADĂ: Lasă-mă să te iubesc

Duminică, 19 Ianuarie 2020
224

Publicăm astăzi o poezie de dragoste, venită pe adresa redacției de la Mirela Butacu. Vă dorim lectură plăcută.Lasă-mă să te iubescde Mirela Butacu Lasă-mă să te iub...

S-a stins din viață Dan Andrei Aldea, fost lider al trupei Sfinx

Duminică, 19 Ianuarie 2020
367

Cântărețul, instrumentistul și compozitorul Dan Andrei Aldea, fost lider al formației Sfinx în anii 1970, a murit la vârsta de 69 de ani, în noaptea de vineri spre sâ...

Mobilizare a autorităților pentru sprijinirea familiei greu încercate din Zăicești

Duminică, 19 Ianuarie 2020
1604

Cazul familiei din localitatea Zăicești, comuna Bălușeni, greu încercată de boală și de neajunsuri, respectiv o femeie în vârstă de 67 de ani, imobilizată la pat de peste 15...