Dinu Patriciu a castigat procesul cu SRI - va primi despagubiri de 50.000 de lei

Dinu Patriciu a castigat procesul cu SRI - va primi despagubiri de 50.000 de lei

 DINU PATRICIU  Bloombiz

Dinu Patriciu a castigat procesul cu Serviciul Roman de Informatii, omul de afaceri urmand sa primeasca 50.000 de lei despagubiri morale, a decis Inalta Curte de Casatie si Justitie. Decizia Curtii este definitiva si vine dupa ce alte doua instante au hotarat ca telefoanele i-au fost ascultate ilegal in timpul anchetei Rompetrol.

Procesul in acest caz a inceput in urma cu 5 ani, dupa ce Dinu Patriciu a depus la Tribunalul Bucuresti o plangere impotriva SRI, cu privire la interceptarea fara mandat, timp de mai multi ani, a convorbirilor telefonice, mai arata sursa citata, anunta Realitatea TV.

Pe tot parcursul procesului, avocatii SRI au sustinut ca interceptarea a fost dispusa in baza legii sigurantei nationale, insa aparatorii lui Patriciu au adus dovezi care au aratat ca Serviciul i-a incalcat omului de afaceri dreptul la viata privata.

Dinu Patriciu a cerut, in 2007, daune morale in valoare de 1 milion de euro, doi ani mai tarziu, Curtea de Apel Bucuresti hotarand ca SRI trebuie sa ii plateasca lui Dinu Patriciu despagubiri de 50.000 de lei.

Tot atunci, Curtea a decis ca prin inregistrarea convorbirilor telefonice de catre SRI, statul roman a incalcat dreptul la corespondenta al lui Patriciu.

Dinu Patriciu a fost trimis in judecata in dosarul Rompetrol, pentru comiterea mai multor infractiuni economice.
 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Conferințele Institutului ”A. D. Xenopol” revin la Botoșani!

astăzi, 10:06
7

Cu prilejul unui inedit demers inițiat în 2023, seria de evenimente „De la istoria universală la istoria locală. Conferințele Institutului «A.D. Xenopol» la Botoșani&rdquo...

După o noapte petrecută în pădure, bunica Viorica a fost găsită. Ce le-a povestit polițiștilor!

astăzi, 08:54
408

Polițiștii botoșăneni, cu sprijinul polițiștilor de frontieră, al pompierilor și al jandarmilor, au reușit să o găsească pe femeia de 79 de ani.Peste 70 de polițiști, pompieri, janda...

Părintele Ioachim, condus pe ultimul drum de mulțime de preoți și credincioși! (Foto)

astăzi, 07:58
500

Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, a oficiat miercuri slujba înmormântării. Părintele ieromonah Ioachim Enea își va dormi ...