"Am depus un Memoriu la Prefectura in legatura cu refuzul repetat al conducerii comisiei judetene de Fond Funciar cu privire la reconstituirea drepturilor de proprietate pe suprafata pe care am detinut-o pana in 1949. Maine (n.r. sambata) se implinesc 62 de ani de deposedare abuziva. Noi am depus la Parchetul de pe langa Judecatoria Botosani o plangere penala impotriva domnului prefect, pentru ca nu a dus la indeplinire o hotarare irevocabila a Curtii de Apel Suceava prin care era obligat sa ne comunice motivul pentru care iazul Dracsani, declara dumnealor, se afla in domeniul public, dar fara ca noi sa cunoastem cum a trecut acest bun, si in ce baza", a declarat Mihai Popa, presedintele Asociatiei "Obstea Dracsani".
Oamenii sunt nemultumiti ca li se dau alte terenuri, care deja sunt concesionate. Membrii Obstii Dracsani au ajuns pana la Curtea Europeana a Drepturilor Omului, de unde asteapta o rezolvare.
"Noi nu putem sa acceptam terenuri in 12 locuri, care se afla tot in domeniul public al statului si care deja se afla sub contract de concesiune. Proprietatea noastra, pe care o dovedim cu acte de vanzare-cumparare, nu reusim sa aflam cum a trecut acest bun dintr-un domeniu privat-obstesc intr-un domeniu public", a conchis Popa.
Reprezenantii Prefecturii sustin ca s-a actionat in baza legii si ca oamenii nu pot fi improprietariti pe vechiul amplasament.
Reprezentantii Asociatiei "Obstea Dracsani" ameninta ca vor trece la proteste, in cazul in care nu li se va face dreptate.