Dezvoltator imobiliar blocat de 5 luni pentru o semnătură

Dezvoltator imobiliar blocat de 5 luni pentru o semnătură

Un om de afaceri a construit un bloc în municipiul Botoșani, a finalizat lucrările în urmă cu patru luni și jumătate, oamenii au plătit apartamentele, dar nu se pot muta. Doi dintre ei și-au cerut banii înapoi pentru că nu s-a respectat termenul promis de constructor.

Omul de afaceri Beniamin Prisacariu, managerul companiei Profi Izo.bek, spune că angajații Primăriei refuză să semneze procesul-verbal de recepție a blocului cu 12 apartamente, construit lângă Școala nr. 11 din municipiul Botoșani.

Problemele au început încă din momentul în care omul de afaceri a depus primele documente la Primărie. A durat un an și jumătate până a primit aprobarea de a construi. Lucrările au durat 10 luni, iar de aproape cinci luni așteaptă să se facă recepția.

„În 2016 am depus documentația pentru certificatul de urbanism. După mai bine de 70 de zile l-am primit deși trebuia eliberat în maxim 30 de zile. Mi s-a sugerat să fac proiectul cu cineva anume. Nu am vrut și văd că m-a costat. Toată documentația până la autorizare a durat 18 luni, iar eu am construit blocul în 10 luni. Am terminat construcția blocului și de patru luni și jumătate aștept semnarea procesului-verbal de recepție. Acest proces-verbal trebuia semnat în trei zile. Au inventat tot felul de scuze, că nu au nu știu ce proces-verbal. Le-am depus încă o dată și încă o dată. În ultima săptămână am fost în fiecare zi la Primărie. Nu mi-au dat niciun răspuns de atâta timp. Pur și simplu fug. Blocul ăla e prea bine făcut”, a spus Beniamin Prisacariu.

Termenul de predare a apartamentelor a fost decembrie 2018, iar acum oamenii cer explicații constructorului.

„Toate apartamentele sunt vândute. Când am început lucrările, am promis că în decembrie 2018 se mută oamenii. Am terminat lucrările în noiembrie 2018, suntem în martie 2019 și nu am procesul-verbal de recepție, iar oamenii nu se pot muta. Am fost astăzi la Primărie, dar nu erau nici Bacinschi, nici primarul și nici viceprimarul. Probabil o să mergem la Primărie împreună cu oamenii care au cumpărat apartamentele”, a mai spus omul de afaceri botoșănean, care a depus o plângere la Primărie împotriva angajaților de la Serviciul Urbanism, iar în cazul în care se tergiversează lucrurile, va depune și o plângere penală.

 

 

Vezi alte știri

ROAMING INVOLUNTAR: Botoșani, printre județele în care semnalul e "furat", iar costurile sunt uriașe!

Luni, 24 Iunie 2019
835

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), le atrage atenția tuturor utilizatorilor de telefonie și internet mobil, care au serviciul de roaming acti...

Un sucevean a primit ficatul unui botoșănean aflat în moarte cerebrală

Vineri, 14 Iunie 2019
618

Echipa de la Centrul de transplant Iaşi a efectuat, în noaptea de miercuri spre joi, o prelevare de organe de la un donator din Botoşani aflat în moarte cerebrală, care era internat pe ...

Sute de mii de angajaţi ar putea profita după o decizie prin care un procuror a obţinut în instanţă daune morale uriaşe!

Joi, 13 Iunie 2019
2398

Un procuror a câştigat în instanţă daune morale de 14.400 de euro, după ce a dat în judecată instituția pentru nerespectarea condițiilor minimale de lucru. De asemenea, el va primi și o s...