Dezvoltator imobiliar blocat de 5 luni pentru o semnătură

Dezvoltator imobiliar blocat de 5 luni pentru o semnătură

Un om de afaceri a construit un bloc în municipiul Botoșani, a finalizat lucrările în urmă cu patru luni și jumătate, oamenii au plătit apartamentele, dar nu se pot muta. Doi dintre ei și-au cerut banii înapoi pentru că nu s-a respectat termenul promis de constructor.

Omul de afaceri Beniamin Prisacariu, managerul companiei Profi Izo.bek, spune că angajații Primăriei refuză să semneze procesul-verbal de recepție a blocului cu 12 apartamente, construit lângă Școala nr. 11 din municipiul Botoșani.

Problemele au început încă din momentul în care omul de afaceri a depus primele documente la Primărie. A durat un an și jumătate până a primit aprobarea de a construi. Lucrările au durat 10 luni, iar de aproape cinci luni așteaptă să se facă recepția.

„În 2016 am depus documentația pentru certificatul de urbanism. După mai bine de 70 de zile l-am primit deși trebuia eliberat în maxim 30 de zile. Mi s-a sugerat să fac proiectul cu cineva anume. Nu am vrut și văd că m-a costat. Toată documentația până la autorizare a durat 18 luni, iar eu am construit blocul în 10 luni. Am terminat construcția blocului și de patru luni și jumătate aștept semnarea procesului-verbal de recepție. Acest proces-verbal trebuia semnat în trei zile. Au inventat tot felul de scuze, că nu au nu știu ce proces-verbal. Le-am depus încă o dată și încă o dată. În ultima săptămână am fost în fiecare zi la Primărie. Nu mi-au dat niciun răspuns de atâta timp. Pur și simplu fug. Blocul ăla e prea bine făcut”, a spus Beniamin Prisacariu.

Termenul de predare a apartamentelor a fost decembrie 2018, iar acum oamenii cer explicații constructorului.

„Toate apartamentele sunt vândute. Când am început lucrările, am promis că în decembrie 2018 se mută oamenii. Am terminat lucrările în noiembrie 2018, suntem în martie 2019 și nu am procesul-verbal de recepție, iar oamenii nu se pot muta. Am fost astăzi la Primărie, dar nu erau nici Bacinschi, nici primarul și nici viceprimarul. Probabil o să mergem la Primărie împreună cu oamenii care au cumpărat apartamentele”, a mai spus omul de afaceri botoșănean, care a depus o plângere la Primărie împotriva angajaților de la Serviciul Urbanism, iar în cazul în care se tergiversează lucrurile, va depune și o plângere penală.

 

 

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
542

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
394

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2830

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...