Desfășurarea activităților comerciale în aer liber din Botoșani, în atenția președintelui ANPC

Desfășurarea activităților comerciale în aer liber din Botoșani, în atenția președintelui ANPC

Pe 13 noiembrie 2020, Eduardt Cozminschi, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a întâlnit cu prefectul județului Botoșani, Dan Nechifor, cu care a discuta modul în care schimbările impuse de măsurile speciale de protecție adoptate în contextul pandemiei de Covid -19 au influențat mediul comercial local și felul în care pot fi protejate drepturile consumatorilor.

„Am avut o discuție aprofundată cu Dl. Prefect pentru a găsi împreună  modalitățile cele mai potrivite de desfășurare a activității comerciale în aer liber, în beneficiul atât al consumatorilor cât și al comercianților. Apoi, împreună cu reprezentanții Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Botoşani, ne-am deplasat în Piața Centrală a municipiului Botoșani pentru a vedea concret modul de funcționare al actului de comerț cu produse agroalimentare, în spațiu deschis și, mai ales, cum sunt respectate drepturile consumatorilor, în noile condiții”, a declarat Eduardt Cozminschi.

Comisarii din cadrul  CJPC Botoșani au consiliat operatorii economici care își desfășoară activitatea în Piața Centrală, astfel încât raporturile comerciale cu cetățenii orașului sau cu cei aflați în tranzit să se deruleze în conformitate cu toate reglementările în vigoare și în condițiile respectării măsurilor necesare menite să reducă răspândirea noului coronavirus Sars-Cov 2.

”ANPC îi asigură încă o dată pe cetățeni că supraveghează atent și minuțios piața, verificând modul în care operatorii economici care activează în România respectă prevederile legale în vigoare, pentru a crește gradul de siguranță al consumatorilor”, a adăugat Eduardt Cozminschi.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Actorii Teatrului „Vasilache” invită publicul la vizionarea unui nou spectacol online

Joi, 3 Decembrie 2020
186

În acest weekend, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache” vă invită să vizionați online spectacolul "Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de ...

Sprijin financiar de 250 de lei/lună pentru elevii botoșăneni care fac școală online

Joi, 3 Decembrie 2020
8576

Elevii botoșăneni vor primi un sprijin financiar în valoare de 250 lei pe lună, printr-un proiect privat pentru sprijinirea elevilor care fac școală online, în valoare de 15 milioane ...

Vlad Plăcintă, apel către agenții economici din Botoșani: „Avem nevoie de sprijinul firmelor, al companiilor care pot direcționa gratuit 20%”

Joi, 3 Decembrie 2020
235

Pe toată perioada pandemiei, Vlad Plăcintă, președintele Asociației „Salvează o inimă”, a fost unul dintre oamenii care a susținut financiar atât cazurile umanitare dar și s...