Credincioșii cer redeschiderea Bisericilor

Credincioșii cer redeschiderea Bisericilor

O nouă petiție a fost înaintată în mediul online și este adresată președintelui României, Klaus Iohannis, Ministerului Sănătățății precum și DSU. Prin acestă petiție credincioșii cer redeschiderea Bisericilor din toată țară.

Iată și textul petiției:

“Noi creștinii mărturisim că Sfânta Biserică este locul în care noi găsim refugiul cel mai sigur față de toate problemele acestei vieți, unde găsim nu numai iertarea păcatelor noastre ci și putere, energie, consolare și mai ales vindecare!

Rugăciunea poporului lui Dumnezeu este o forță de neînlocuit împotriva tuturor relelor din istoria omenirii.

1. Puterea rugăciunii este dovedită în mari evenimente istorice: victoria de la Lepanto prin rugăciunea Rozariului (1571), alungarea musulmanilor de la porțile Vienei prin Sobieski și Liga creștină (1683), oprirea ciumei din Banat prin pelerinajele la Maria Radna din Lipova (1738).

2. Puterea de vindecare în Biserica lui Cristos. Sfânta Fecioara Maria a apărut la Lourdes în Franța făcând să izvorească un izvor de apă vindecătoare, care vindecă bolnavii până în ziua de astăzi, dar a cerut și construirea unei biserici lângă izvor. Similar, Maica Sfântă a oferit un loc de vindecare poporului indian, devenit Sanctuarul Vailankanni, supradenumit ”Lourdes-ul Asiei” (sec. al XVI-lea).

3.Alte state au menținut bisericile deschise și în acele locuri nu s-au înregistrat creșteri semnificative de infectări. În timpul crizei Covid 19 majoritatea Statelor din SUA permit sfintele Liturghii în lăcașurile de cult, conform Pew Research Center. Doar 10 din 50 de state interzic adunările religioase iar celelalte consideră cultul religios ca fiind activitate ”esențială”.

Statul New York, Liturghii interzise: 304.000 infectări, 23.000 decese

Washington, permise parțial: 14.000 infectări, 814 decese

West Virginia, Liturghii permise: 1.100 infectări, 41 decese

Statistici din 1.05.2020: https://www.corona.help/country/united-states

4.Biserică nu îmbolnăvește ci vindecă oamenii și oprește epidemiile. Ea dăruiește sănătatea sufletească unei societăți, indispensabilă pentru sănătatea trupească. Biserica nu poate funcționa în spațiul virtual pentru că e bazată pe prezența euharistică a lui Cristos, pe comuniunea, unitatea și iubirea cristică dintre credincioși.

Vă rugăm să dați o șansă creștinilor să mijlocească în fața lui Dumnezeu spre binele poporului român, ca acesta să nu-și tăgăduiască obârșia creștinească, și deschideți bisericile poporului!”

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Actorii Teatrului „Vasilache” prezintă săptămâna aceasta, două spectacole excepționale dedicate copiilor și adolescenților

astăzi, 12:17
24

În cursul acestei săptămâni, actorii Teatrului pentru Copii și Tineret „Vasilache”, invită publicul la vizionarea a două spectacole dedicate atât copiilor, cât...

„Rapsozii Botoșanilor” va încânta audiența într-un spectacol dedicat Unirii Principatelor Române

astăzi, 11:36
134

Consiliul Județean Botoșani, împreună cu Orchestra Populară „Rapsozii Botoșanilor”, vă invită la sărbătoarea dedicată Zilei Unirii Principatelor Române.Sub baghet...

Consiliul Județean Botoșani, preocupat de identificarea promotorilor patrimoniului imaterial

astăzi, 10:26
86

Vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Bogdan Dăscălescu, este preocupat de identificarea artiștilor populari, artizani, rapsozi, oameni care au păstrat neschimbat patrimonial imateria...