Cheltuielile medicale ale polițiștilor răniți vor fi decontate și dacă se fac în sistemul sanitar privat

Cei de la minister subliniază că piața serviciilor medicale din România a evoluat mult din 2009 până azi și nu ar strica luarea în considerare și a serviciilor din sectorul privat.

Cheltuielile medicale ale polițiștilor răniți vor fi decontate și dacă se fac în sistemul sanitar privat
Plata și decontarea cheltuielilor cu tratamentul și recuperarea polițiștilor răniți se va putea face și în unitățile medicale din sectorul privat, dacă un proiect de act normativ aflat acum în dezbatere la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) va intra în vigoare, relateaza Avocatnet.ro.
 
Accesul la asistență medicală, tratament și măsuri de recuperare medicală pentru polițiștii răniți va fi extins și la unitățile sanitare din mediul privat, potrivit Proiectului de Ordin MAI pentru completarea Ordinului MAI nr. 24/2009, document aflat acum în dezbatere publică la minister și care nu se va aplica mai înainte de a fi aprobat și publicat în Monitorul Oficial.
 
"Pentru polițiștii răniți, ministrul afacerilor interne poate aproba, prin ordin, în cazuri individuale, plata  sau decontarea cheltuielilor cu asistenţa medicală, tratamentul şi măsurile de recuperare medicală realizate în țară și în  alte  condiții decât cele prevăzute la alin.(1)", e prevederea din proiect ce se vrea introdusă în Ordinul MAI nr. 24/2009.
 
Ca să înțelegem mai exact care sunt condițiile de acum, în ordin scrie că polițistul rănit beneficiază de asistență medicală, tratament și măsuri de recuperare medicală în unități sanitare ale Ministerului Sănătății, ale ministerelor/instituțiilor cu rețea sanitară proprie, ale ministerelor/instituțiilor cu rețea sanitară proprie din sistemul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și autorității judecătorești.
 
Așadar, acum beneficiază doar de decontarea acestor plăți la stat, iar nu și la privat. În nota de fundamentare a proiectului se arată că condițiile de acum sunt restrictive în raport cu cât de mult s-au diversificat serviciile medicale din țara noastră în sectorul privat. De aceea, e recomandabilă luarea în considerare a extinderii sferei plății și decontării cheltuielilor medicale și dincolo de condițiile din prezent.
 
Atenție! Proiectul de ordin NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie aprobat de ministru și publicat în Monitorul Oficial.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...