Cei doi vânători implicați în scandalul de pe fondul din Cristești sunt polițiști. Varianta lor, neajunsă la urechea IPJ Botoșani?

Cei doi vânători implicați în scandalul de pe fondul din Cristești sunt polițiști. Varianta lor, neajunsă la urechea IPJ Botoșani?

Cei doi vânători implicați în scandalul de miercuri, pe raza comunei Cristești, sunt polițiști în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava. Este vorba despre Răzvan Bolea, fost agent al Serviciului de Acțiuni Speciale, și Daniel Caunic, vicepreședinte al Sindicatului Național al Polițiștilor din România (SNPR) Decus, suspendat din funcția de ofițer în urmă cu șase luni.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (SAESP) din Botoşani, efectuează cercetări faţă de cei doi bărbaţi, de 26, respectiv de 31 de ani, din judeţul Suceava, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectare a regimului armelor şi al muniţiilor. Aceasta, în condițiile în care, inițial, cei doi au fost cercetați inclusiv pentru ameninţare, lovire sau alte violenţe, distrugere şi violare de domiciliu, însă niciuna dintre presupusele victime nu a depus plângere.

Potrivit anchetatorilor, cei doi se aflau pe fondul de vânătoare din localitatea Cristeşti, moment în care au observat pe drumul comunal DC 51, un autovehicul de teren, în care se aflau trei bărbaţi cu vârstele cuprinse între 34 şi 42 de ani şi trei câini ogari, şi au bănuit că aceştia au comis acte de braconaj.

În acest context, cei doi bărbaţi au plecat în urmărirea autovehiculului respectiv până în curtea locuinţei unuia dintre ocupanţii acestuia, de pe raza comunei Curteşti, unde, având asupra lor arma de vânătoare, i-ar fi agresat pe doi dintre aceştia, ameninţând cu acte de violenţă, apoi au distrus luneta autovehiculului.

Totodată, s-a procedat la ridicarea armei de vânătoare şi muniţia aferentă de către poliţiştii din cadrul SAESP Botoşani, potrivit reprezentanților IPJ Botoșani.

Cei doi polițiști suceveni au varianta lor despre incident. Ei au spus, pentru Informația de Suceava, că se aflau în pădurea proprietate privată a lui Daniel Caunic și aveau informații că acolo se braconează. I-au observat pe cei trei bărbați, care au urcat imediat în mașina de teren și au vrut să dea cu vehiculul peste Caunic. Din aceste motive cei doi angajați ai IPJ Suceava ar fi sunat la 112 și apoi au pornit în urmărirea celor trei bărbați despre care ei susțin că sunt braconieri. De altfel, cei doi polițiști suceveni spun că indivizii le-au ieșit cu topoare și arme albe în întâmpinare și că de aceea a fost o încăierare în curtea în care ei au tras autoturismul de teren.

Reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean din Botoșani nu au infirmat și nici nu au confirmat ajungerea unor informații despre practicarea braconajului în zonă către anchetatori, menționând că probele sunt, deocamdată, în administrare, însă cert este că niciunul dintre dosarele deschise nu citează o astfel de infracțiune.

Una peste alta, incidentul, urmat de împușcarea unui tânăr de 25 de ani, joi seară, într-o zonă limitrofă unei păduri, lângă Oneaga, coagulează ideea că ceva bizar se întâmplă pe fondul de vânătoare respectiv. Autorul tragerii înspre bărbatul de 25 de ani, aflat „întâmplător” în areal, nu a fost descoperit nici la această oră. Iar victima le-a relatat polițiștilor că abia la domiciliu a observat că o alică i-a străpuns umărul, deși, inițial, a efectuat un apel la 112 prin care a raportat că a fost împușcat și simte dureri în zona abdomenului. Informații la care se adaugă și concluzia trasă imediat după declanșarea anchetei în acest caz, anume că tânărul a fost victima accidentală a unei partide de vânătoare autorizate, dar și zvonuri conform cărora „cineva” l-a confundat pe tânăr cu un braconier.

 

Vezi alte știri publicate de Roxana Aiacoboaei

Război pe tema diminuării subvenției alocate Parcului de la Cornișa

Vineri, 21 Februarie 2020
821

Ca urmare a aprobării proiectului de buget local pentru anul 2020 al municipiului Botoșani cu amendamentele inițiate de către viceprimarul Cosmin Andrei, subvenția către Parcul de agrement de la...

Scandal de proporții la o școală din județ. Mizeria și șobolanii ar fi motivele pentru care părinții au inițiat o grevă. Conducerea: „Cred că a pus intenționat șobolanul acolo, ca să ajungă la Acces Direct”

Vineri, 21 Februarie 2020
4770

O școală din județul Botoșani se află în centrul unui adevărat scandal. Părinții elevilor de clasa a patra nu își mai lasă copiii să meargă la ore. În vreme ce un părint...

Dacă nu a reușit prin concurs să fie șef la Nova Apaserv, l-au ajutat colegii de partid

Vineri, 21 Februarie 2020
1412

Consiliul de Administrație al SC Nova Apserv SA din Botoșani, societate aflată parțial în subordinea Consiliului Municipal, are un nou administrator. Este vorba despre trezorierul organizaț...