Ce spune ministrul Muncii despre vacanța de Rusalii!

Ce spune ministrul Muncii despre vacanța de Rusalii!

După ce în ultimele zile în presa centrală au apărut informații conform cărora Guvernul Dăncilă ar pregăti o mare minivacanță, legând zilele libere de Rusalii de ziua liberă de 1 iunie, ministrul Muncii, Olguța Vasilescu, a oferit lămuriri, mai ales că îngrijorările cele mai mari veneau din rândul angajaților din Educație.
 
Astfel, vacanța de Rusalii a românilor nu va fi de nouă zile, cum se speculase în presă în zilele trecute. Zvonurile privind încă o mini-vacanţă pentru bugetari nu se confirmă. Ministerul Muncii a precizat că zilele de 29, 30 şi 31 mai nu vor fi libere, potrivit capital.ro.

La sfârşitul lunii mai există două zile lucrătoare libere decretate în mod legal, stipulate în Codul Muncii: Sărbătoarea de Rusalii, 27 şi 28 mai (luni), plus ziua de 1 iunie (vineri). Dacă Guvernul ar fi creat o punte între cele două sărbători, se crea o săptămână întreagă nemuncită în România, situație fără precedent.

Zvonurile din presă de zilele trecute spuneau că Viorica Dăncilă va oferi bugetarilor cea mai mare mini-vacanță pe care un guvern a dăruit-o vreodată - era vorba tocmai de zilele de 29, 30 și 31 mai care vor face punte între sărbătoarea de Rusalii, 27 și 28 mai, zile libere prin lege și 1 iunie tot liberă prin lege. Astfel, elevii și bugetarii ar fi beneficiat de o vacanță de 9 zile, de sâmbătă, 26 mai, până duminică, 3 iunie, inclusiv, urmând ca zilele pierdute să fie recuperate sâmbătă, 9 iunie și pe parcursul programului zilnic, prin prelungirea orelor de program, până la data de 15 iunie, potrivit curentul.info.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
613

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
461

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3001

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...