Campania de depunere a cererilor unice de plată a ajuns la final!
BOTOSANI

Campania de depunere a cererilor de plată unice a ajuns la final, luni fiind ultima zi în care fermierii botoşăneni au mai putut depunde astfel de cereri prin care să solicite fonduri pentru dezvoltarea exploataţiilor agricole.

Campania de depunere a cererilor unice de plată a ajuns la final!

Potrivit unei statistici a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA), din judeţ au fost preluate 35.141 de cereri unice de plată, în condiţiile care estimarea funcţionarilor APIA era de 36.000 de cereri. Mai mult, acestea fac referire la o suprafaţă de 270.576,93 hectare, mai mare decât estimarea iniţială a instituţiei, care era de 265.000 de hectare.

În 2016 s-au înregistrat un număr de 36.050 cereri pentru o suprafata de 264.916,65 hectare. Diminuarea numărului de solicitanţi, spun reprezentanţii APIA, se explică prin comasarea suprafeţelor de teren aflate în proprietate. "Mulţumim fermierilor botoşăneni care au înţeles importanţa acestei Campanii, în contextul în care atât autorităţile administrative locale cât şi cele centrale ne-au acordat tot sprijinul pentru a finaliza cu succes această importantă activitate a noastră", afirmă reprezentanţii APIA.

 

Spune-ne opinia ta