Ca fapt divers: Nu numai că le au pe toate, dar bogații trăiesc cu aproape 10 ani mai mult decât săracii!

Ca fapt divers: Nu numai că le au pe toate, dar bogații trăiesc cu aproape 10 ani mai mult decât săracii!

Un studiu al Oficiului Național de Statistică din Marea Britanie, citat de cotidianul The Guardian, arată că un nivel ridicat de trai adaugă în medie 9 ani la speranța de viață.  Studiul care s-a întins pe o perioadă de 10 ani a fost realizat în Marea Britanie și SUA și a analizat toți factorii sociali și economici din spatele motivelor pentru care starea de sănătate se degradează pe măsură ce îmbătrânim.

„Am constatat că inegalitățile socio-economice raportate la speranța de viață erau similare pentru toate categoriile de vârstă din Anglia și SUA, iar cel mai mare avantaj socio-economic în ambele țări și pe toate categoriile de vârstă a fost bogăția”, a spus dr. Paola Zaninotto, profesor în epidemiologie și asistență medicală la University College London, care a condus cercetarea.

Studiul se bazează pe datele colectate de la 10.754 de adulți din Marea Britanie și 14.803 de adulți din SUA cu vârsta de peste 50 de ani.

În ambele țări, oamenii studiați au fost împărțiți în grupuri bazate pe averea totală a gospodăriei. S-au făcut comparații între cele mai bogate și cel mai puțin bogate grupuri.

Lucrarea arată că primii 50 cei mai bogați bărbați din Anglia și SUA au trăit aproximativ 31 de ani fără probleme de sănătate, comparativ cu 22 până la 23 de ani pentru bărbații încadrați în cele mai sărace grupuri.

Femeile din cele mai bogate grupuri din SUA și Anglia au trăit în jur de 33 de ani fără prea multe probleme medicale, față de 24 de ani pentru femeile din cele mai sărace grupuri.

Studiile mai arată la bărbații cu vârsta de peste 65 de ani crește speranța de viață în medie cu 31 de săptămâni, în timp ce pentru femei speranța de viața crește cu 17 săptămâni. Asta în timp ce persoanele născute în ultimul deceniu vor avea o speranță de viața mai mică.

Chiar dacă studiul este făcut în SUA și UK, datele sunt relevante pentru întregul fenomen.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
69

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
41

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
44

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...