Brad de 14.000 de euro, defect după două zile de funcționare

Brad de 14.000 de euro, defect după două zile de funcționare

Montat cu mare tam-tam pe parcursul a câteva zile, “minunatul” brad amplasat în fântâna arteziană de pe Pietonalul Unirii, în imediata vecinătate a Bisericii Cuvioasa Parascheva, se pare că a început să se “ofilească”.

14.000 de euro a costat închirierea până la jumătatea lunii ianuarie, a unui brad de un plastic chinezesc, și a unei perdele luminoase, ce au ca rol crearea unei imagini de Crăciun de poveste.

Toate bune și frumoase. Până în seara de duminică spre luni când luminițele bradului de basm au început să obosească de atâta funcționare,. Mai exact după doar două zile de funcționare.

Reprezentanții Serviciului Edilitare din cadrul Primăriei,  dau asigurări însă, încă de dinaintea inaugurării, că prețul acestei investiții este unul infim, comparativ cu alte orașe din țară, nu din străinătate. Firma care a câștigat licitația pe serviciul național de achiziții publice, este una micuță, dar care are experiență în domeniu, afirmă decidenții municipalității.

Interpelați în legătură cu acest aspect, reprezentanții Primăriei, prin vocea administratorului public, Mircea Magdalena, susțin că a fost în fapt o problemă minoră, care nu se va repeta, ținând cont că firma câștigătoare, asigură și mentenanța.

Deși nu a fost pus la zid în vreun fel anume, primarul Cosmin Andrei a remis un comunicat de presă prin care a precizat că achiziția a fost făcută înainte ca el să ajungă edil al municipiului reședință de județ.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Mihai Vieriu

Reabilitarea zonei Adrian Adamiu, în linie dreaptă: pe 25 ianuarie 2021 se deschid ofertele venite de la operatorii economici pentru efectuarea lucrărilor

Joi, 21 Ianuarie 2021
467

Reabilitarea zonei de pe strada Adrian Adamiu este tot mai aproape de realizare. Lucrările pentru acest obiectiv au fost scoase la licitație, urmând ca pe data de 25 ianuarie 2021 să aibă lo...

Întreținerea nocturnei de la stadion, tot mai costisitoare

Joi, 21 Ianuarie 2021
616

În 2014 se inaugura nocturna stadionului municipal, iar botoșănenii, în mod special suporterii echipei fanion de fotbal a județului, erau mândri că și Botoșaniul se situează p...

În mediul rural de la Botoșani vaccinarea este pusă sub semnul întrebării

Joi, 21 Ianuarie 2021
382

La nivelul municipiului campania de vaccinare împotriva coronavirusului a demarat la începutul acestei săptămâni, iar dacă locuitorii din mediul urban sunt mult mai receptivi &ici...