Botoşani: Aveţi saci cu moloz la uşă? Urban Serv nu poate încă să-i colecteze

Botoşănenii care vor să se debaraseze de deşeurile rezultate din lucrările de amenajare a apartamentelor mai au de aşteptat varinta legală, aceea de a le preda Urban Serv.

Botoşani: Aveţi saci cu moloz la uşă? Urban Serv nu poate încă să-i colecteze

Urban Serv nu a primit încă - de la Agenţia de Protecţie a Mediului - autorizaţia de a procesa sau depozita deşeurile din construcţii.

"Deocamdată ei au depus o solicitare, trebuie să îndeplinească anumite condiţii, dar la momentul acesta există doar solicitarea. Dar nu au autorizaţie pentru construcţii şi demolări. Urban Serv trebuie să îndeplinească anumite condiţii, trebuie să aibă anumite dotări. Ei nu trebuie să depoziteze aceste deşeuri, acestea trebuie mai întâi să suporte o tratare, o sortare- să nu scape şi alte tipuri de deşeuri, de tipul celor periculoase, lemn sau metal, şi apoi trebuie să-şi urmeze cursul de procesare, de valorificare prin terţi, pentru drumuri de pământ, de exemplu, de concasare. Dar deocamdată putem vorbi doar de o corespondenţă purtată pe această temă, dar autorizaţie încă nu au", spune Eugen Mateciuc, directorul Agenţiei de Protecţie a Mediului.

Operatorul de salubritate a suspendat colectarea deşeurilor rezultate din lucrări de construcţii întrucât nu deţine toate autorizaţiile necesare pentru a o desfăşura. Acest lucru a ieşit la iveală în urma unui control al comisarilor Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu. Comisarul şef Cristina Kashyap anunţa recent că societatea Urban Serv deţine autorizaţie doar pentru colectarea şi transportul acestui tip de deşeuri, dar nu şi pentru depozitarea sau valorificarea acestora.

Directorul Urban Serv, Simion Drelciuc, estima că la finalul săptămânii trecute se va primi autorizaţia, dar acest lucru nu s-a întâmplat până acum.

Practic, botoşănenii care fac amenajări în imobile sunt obligaţi să încheie cu Urban Serv un contract prin care li se pune la dispoziţie un container în care se colectează deşeurile rezultate. Costul cu închirierea unui astfel de container se ridică la 170 de lei cu tot cu TVA.

 

Spune-ne opinia ta