Botoşăneni pregătiţi să salveze vieţi alături de forţele ISU - FOTO

Botoşăneni pregătiţi să salveze vieţi alături de forţele ISU - FOTO

Începând de astăzi, botoşănenii aflaţi în situaţii limită au o şansă în plus să depăşească momentul critic. Acest fapt este posibil deoarece voluntarii botoşăneni au finalizat şi cea de-a doua etapă de pregătire din cadrul proiectului naţional „Salvator din pasiune”, respectiv cursul de acordare a primului ajutor de bază.

În urma lecţiilor predate cu profesionalism de către personalul SMURD, toţi cei 26 de cursanţi planificați in aceasta perioada au fost declaraţi admişi. Timp de o săptămână, aceştia şi-au însuşit legislaţia de acordare a primului ajutor de bază şi au dobândit cunoştinţe privind modul de accesare şi activare a sistemului de urgenţă prin numărul de apel unic de urgenţă 112.

Totodată, au învăţat cum să recunoască urgenţele cu risc vital şi să execute tehnicile şi manevrele de prim ajutor de bază în situaţii cu una sau mai multe victime. În urma absolvirii cursului, voluntarii au dobândit competenţe în a accesa şi activa sistemul de urgenţă, a recunoaşte urgenţele cu risc vital, a acorda primul ajutor de bază până la sosirea echipajelor de intervenţie şi în a utiliza defibrilatorul semiautomat.

În perioada următoare, aceştia vor face voluntariat în cadrul subunităţilor inspectoratului şi vor fi pregătiţi să participe la misiuni, alături de echipajele de prim ajutor.

Proiectul "Salvator din pasiune" urmăreşte susţinerea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităţilor pe timpul situaţiilor de urgenţă, dar şi pentru prevenirea lor.



 




 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
2

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...

Telemedicină pentru Unitățile de Primiri Urgențe din Botoșani și Dorohoi!

astăzi, 08:58
19

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean „Mavromati”, Compartimentul de Primiri Urgențe de la Secția de Pediatrie și Compartimentul de Urgențe din cadrul Spitalului Municipa...

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
512

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...