Biserica Catolică de la Botoșani, cu ușile închise în noaptea de Înviere: credincioșii vor urmări celebrările prin intermediul internetului

Biserica Catolică de la Botoșani, cu ușile închise în noaptea de Înviere: credincioșii vor urmări celebrările prin intermediul internetului

Catolicii din întreaga lume marchează duminică Învierea Domnului, cu o săptămână mai devreme decât Paștele ortodox. Datorită situației critice actuale prin care trece țara noastră, Slujba de Înviere nu se va mai celebra în Biserică ca de obicei, ci în capela Casei Parohiale din Botoșani.

“Slujba de Înviere nu se va celebra în Biserică ci în capela Case Parohiale din Botoșani, credincioșii noștri păstrând dispozițiile și recomandările superiorilor noștri atât bisericești cât și cei civili. Vor urmări celebrările pe care noi le vom avea prin intermediul internetului. Transmisiunea slujbei de Înviere va fi difuzată în direct și pe pagina de facebook Parohia Romano-Catolică “Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” Botoșani sau pe www.Biserica Botoșani.ro”, a precizat preotul Petru Bișog, parohul Bisericii romano-Catolice “Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” din Botoșani.

Vigilia pascală, slujba care celebrează ieșirea lui Isus Cristos din mormânt, va începe la ora 21:00 și va ține aproximativ 2 ore.

Ierarhii Bisericii Catolice au înțeles importanța respectării dispozițiilor primite în această stare de urgență în speranța că nimeni nu va mai fi nevoit să treacă prin asta în viitor.

“În acest an recomandarea ÎPS Aurel Percă este ca toată lumea să aprindă lumânarea acasă, cu gândul că acea lumânare este flacăra Învierii. Sunt circumstanțe pe care noi nu le-am mai trăit în Biserica Catolică cum dealtfel nu le-a mai trăit nici Biserica Ortodoxa și încercăm să ne conformăm dispozițiilor. Din dorința de a nu încuraja lumea să iasă din casă am încuiat ușa Bisericii. Este o situație pe care nu am mai trăit-o niciodată și sperăm să nu o mai trăim nici de acum înainte”, a menționat preotul Petru Bișog.