ATENTIE! DSVSA Botosani: "Diferentele intre carcasa de miel si cea de caine"

Odată cu apropierea sărăbătorilor de Paște autoritățile sanitar-veterinare, dar și cei de la Protecția Consumatorului, sunt în alertă. Sacrificarea mieilor se poate realiza numai in unitati de abatorizare autorizate sanitar veterinar pentru schimburi intracomunitare pentru sacrificarea de ovine, atrag atentia cei de la DSVSA. 

Pentru ca in perioada Sarbatorilor Pascale botosanenii sa fie siguri ca vor cumpara carne de miel si nu carne de caine, care este asemanatoare, reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Botosani au prezentat diferentele dintre carcasa de miel si cea de caine, intr-o sedinta a Comisiei pentru Protectia Consumatorilor, ce a avut loc la Prefectura.

Specialistii DSVSA Botosani amintesc botosanenilor ca este interzisa comercializarea carnii de miel in spatii improvizate, in care nu se asigura temparaturile adecvate de pastrare a carnii.

În Piața Centrală există două puncte autorizate de unde se poate cumpăra carnea de miel pentru Paște. În judeţul Botoșani sunt cinci abatoare unde se pot sacrifica miei, două la Darabani şi câte unul la Răchiţi, Roma şi Dracşani.

Carnea care pleacă din aceste abatoare este însoțită de un certificat de sănătate publică şi obligatoriu este marcată cu o ştampilă ovală ceea ce demonstrează că este bună pentru consum.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Peste 280 de copii din Botoșani au susținut examenele Cambridge Young Learners of English - sesiune YLE organizată la Cambridge Star (Foto)

Monday, 30 June 2025

Sâmbătă, 28 iunie 2025, centrul Cambridge Star a fost plin de emoție, curaj și pași mici către un viitor mare. Peste 280 de copii din Botoșani cu vârste între 8 și 12 ani au ...

Sporul pentru condiții vătămătoare, plafonat la 300 de lei brut. Peste 1 milion de bugetari sunt afectați!

Monday, 30 June 2025

Guvernul a adoptat în şedinţa de luni ordonanţa care plafonează sporul pentru condiții vătămătoare la suma de 300 de lei brut. Decizia afectează direct veniturile a peste 1 milion de an...

Echipa USV, formată din trei botoșănence, a luat Premiul Special la faza națională a unui concurs dedicat creării de produse alimentare! (Foto)

Monday, 30 June 2025

În perioada 19–21 iunie a.c., o echipă de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava a participat la cea de-...