Asociatia Humanitas Tineret, cu sediul in Botosani, organizeaza cursul intensiv RESPONSABIL CU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL (D.P.O. – DATA PROTECTION OFFICER)

Asociatia Humanitas Tineret, cu sediul in Botosani, organizeaza cursul intensiv RESPONSABIL CU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL (D.P.O. – DATA PROTECTION OFFICER)

Obiectiv curs: 
    Instruirea persoanelor in vederea obtinerii diplomei in functia de RESPONSABIL CU PROTECTIA DATELOR CU CARACTER PERSONAL.

Durata cursului:
    4 zile

Certificare:
    La finalul cursului, participantii obtin Diplome de absolvire, iar organizatiile din care acestia fac parte pot demonstra conformitatea cu art. 39 lit. B din RGPD, cu privire la obligatia formarii de baza a angajatilor care utilizeaza datele personale.

Pretul cursului:
    1000 lei (include coffee break, suport de curs, diploma de absolvire).

 

Persoana contact: Grecu Felicia
Mobil: 0748 23 66 26
Fax: 0231/513033
E-mail: humanitastineret2004@yahoo.com
Str. „Nicolae Iorga”, nr. 19, Internatul C.N. ”A.T. Laurian” Botosani


Nota:
Incepând cu 25 mai 2018 va intra in vigoare Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date.
Prevederile acestui regulament (cunoscut sub denumirea GDPR) vor înlocui dispozițiile Legii 677/2001 și vor fi aplicabile tuturor agentilor economici, organizațiilor, instituțiilor și autorităților care prelucrează date cu caracter personal.
Până la data de 25 mai 2018 toate organizațiile vor trebui să aplice noile reguli si proceduri referitoare la protecția datelor personale.
Pentru nerespectarea prevederilor GDPR au fost introduse sancțiuni drastice:
- până la 10.000.000 euro sau 2 % din cifra globală de afaceri
- până la 20.000.000 euro sau 4% din cifra globală de afaceri
Adițional, Autoritatea de supraveghere poate dispune și alte măsuri complementare, cum ar fi interdicția de a mai prelucra date cu caracter personal sau obligația de a șterge aceste date.
Regulamentul european prevede că ocuparea funcției de RESPONSABIL CU PROTECȚIA DATELOR – se va putea face prin numirea cuiva din interiorul firmei, impunându-se ca această persoană să aibă cunoștințe de specialitate în dreptul și practicile din domeniul protecției datelor.

 

Spune-ne opinia ta