Apple a lansat noile telefoane iPhone Xs și iPhone Xs Max! Ce e nou?

Pe 12 septembrie, Apple a prezentat lumii noile telefoane ce vor intra în oferta de vânzare a magazinelor cât de curând. Tim Cook ne-a făcut cunoștiință cu noile modele iPhone Xr, iPhone Xs și iPhone Xs Max. Mai jos vă prezentăm toate caracteristicile, ce e nou, cu ce se diferențiază de iPhone X și cât costă fiecare telefon în parte.

 

Apple a lansat noile telefoane iPhone Xs și iPhone Xs Max! Ce e nou?

Așa cum face în fiecare an, în luna septembrie, compania de telefoane Apple lansează un nou model. Cum în ultimii ani, ne-a prezentat câte două, de obicei unul dintre ele fiind o variantă îmbunătățită a precedentului model, nici anul acesta nu a făcut excepție. Ba chiar au lansat trei modele. Așa au apărut iPhone Xr, iPhone Xs și iPhone Xs Max. Să le luăm pe rând! 

Primul este iPhone Xr. Pe scurt, este o variantă mai ieftină decât iPhone X, dar cam cu aceleași aptitudini. Vine să înlocuiască iPhone 8 Plus, bateria ține mai mult decât la modelul menționat, dar ecranul are design de iPhone X. Are o mărime de 6.1 inchi, avem și opțiunea de Face ID, o cameră bună și variante de telefon colorate.

Să trecem la următoarele două. “Vedetele” serii au fost cu siguranță iPhone Xs și iPhone Xs Max. Ce e nou? Ambele telefoane vin cu opțiunea de Dual SIM, pentru prima oară în istoria Apple. Ce înseamnă acest lucru? Înseamnă că poți avea două numere de telefon cu parole și conturi diferite. Este vorba despre un SIM fizic și un eSIM. Singura țară în care se vor produce telefoane cu dual SIM clasic este China. Este într-adevăr o noutate pentru Apple și, la o privire mai atentă, poate fi o mișcare destul de bună în ceea ce privește protecția datelor. Este bine cunoscut faptul că Apple este una dintre companiile pentru care securitatea și siguranța utilizatorilor este de maximă importanță. Cu dual SIM, conturile pot avea o protecție mai mare. 



De exemplu, este o soluție extrem de viabilă atunci când nu suntem singurii care utilizăm telefonul respectiv. Așa că, dacă “împrumutăm” telefonul altor persoane pentru jocuri sau alte utilizări, nu mai există riscul de a accesa aplicații bancare sau unde am putea avea stocate investiții virtuale. Este același lucru cu aplicațiile duale. Cum nu am testat încă noul telefon iPhone Xs pentru că urmează să fie scos pe piață, procesul nu poate fi cu mult diferit. De altfel, nu numai Apple ia în serios protecția datelor, ci foarte mulți giganți în IT, retail sau jocuri investesc sume imense pentru securitatea utilzatorilor. De exemplu, liderul în gaming, PokerStars, își asigură jucătorii de cea mai înaltă siguranță a conturilor și investițiilor. Este direct responsabil ca jocurile online să fie atât distractive, dar mai ales sigure. Fondurile unui jucător sunt ținute în conturi separate de care se ocupă una dintre cele mai bune bănci din Europa. Chiar și software-ul utilizat și generatorul de numere sunt complet independente. Revenind la opțiunea de dual SIM ale celor două noi telefoane Apple, putem spune că Tim Cook nu a avut deloc o idee rea.

iPhone Xs și iPhone Xs Max sunt foarte asemănătoare, singurele diferențe dintre cele două sunt mărimea ecranului și bateria. În rest, în ceea ce privește funcționalitatea și opțiunile pe care le întâlnim pe ele sunt exact la fel. Ecranul noului iPhone Xs este de 5.8 inchi, exact ca iPhone X. Așa că, dacă nu ai apucat să îți faci upgrade-ul la iPhone X, poți trece direct la iPhone Xs. Bateria ține mai mult cu 30 de minute, greutatea este aceeași, iar funcția de Face ID este un pic îmbunătățită. 

Pe de altă parte, iPhone Xs Max este cel mai mare telefon lansat vreodată de Apple. Ecranul este de 6.5 inch, așa că îl putem compara cu iPhone 8 Plus, dar cu design de iPhone X. Strategia de numire a telefoanelor a fost modificată, iPhone 9 nu există, iar “Plus” a fost schimbat cu “Max”.



Camerele de pe ambele telefoane sunt îmbunătățite, așa că procesorul analizează mai bine detaliile într-o poză. Mai mult, dispozitivele înregistrează sunete stereo atunci când dorești să filmezi video. Gradul avansat de procesor și ecranul foarte mare fac din iPhone Xs Max un telefon ideal pentru gaming.
 
Care sunt prețurile însă pentru noile “bijuterii” de la Apple? Primul, iPhone Xr, este și cel mai ieftin, 750 de dolari cu variante de 64, 128 și 256 de GB spațiu de stocare. Precomenzile încep cu data de 19 octombrie și va începe să fie livrat din 26 octombrie.

iPhone Xs varianta de 64 de GB costă 1.000 de dolari și deja poate să fie comandat. Mai există varianta de 256 de GB sau 512 de GB, dar și varianta de rose gold, spre deosebire de iPhone X care venea în culorile space grey sau negru.
 
Iar cel mai mare dintre ele, iPhone Xs Max, costă 1.100 de dolari și are tot trei variante: 64, 256 și 512 GB. Și acesta poate să fie deja comandat.

iPhone X nu va mai fi vândut în magazine.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta