Ambasadorul Rusiei in Turcia, impuscat cand sustinea un discurs la o expozitie de arta!
UPDATE!

 Ambasadorul rus a murit la spital, anunta agentia rusa RIA!

 Ambasadorul Rusiei in Turcia, impuscat cand sustinea un discurs la o expozitie de arta!

   Foto: captură Twitter

Ambasadorul Rusiei la Ankara, Andrei Karlov, a fost impuscat, luni, intr-un atac armat produs in capitala turca si a fost transportat la spital, unde a murit, anunta presa turca citata de Reuters.

UPDATE:  Atacatorul ar fi strigat, potrivit inregistrarii difuzate de site-ul olandez nos.nl: "Nu uitati Alep! Nu uitati Siria! Atat timp cat fratii nostri nu sunt in siguranta, trimisii vostri nu se vor bucura de siguranta. Toti cei care sunt partasi la aceasta opresiune vor plati unul cate unul", scrie Hurryet, citat de Hotnews.

"Atacatorul facea parte din politie", a scris Gokcek pe contul sau de Twitter, o afirmatie distribuita de asemenea de cotidianul pro-gruvernamental Yeni Safak, care il identifica pe presupusul agresor drept un membru al fortelor de interventie. Si primarul din Ankara, Melih Gokcek, a afirmat ca presupusul ucigas al ambasadorului rus era un politist, scrie AFP.

Aceleasi surse au precizat ca acesta nu se afla in timpul serviciului cand a comis atacul.

Purtatoarea de cuvant a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a confirmat ca ambasadorul a murit. "Astazi, in Ankara, in urma unui atac, ambasadorul Federatiei Rusiei in Turcia, Andrei Gkennadievici Karlov, a fost ranit si a murit. Consideram acest atac drept un act terorist", a spus Zaharova, citata de Reuters.


Stire initiala: Surse din cadrul Ambasadei Rusiei au declarat pentru Hurriyet Daily News ca diplomatul a fost impuscat in timp ce sustinea un discurs la o expozitie de arta din Ankara.

Atacatorul a fost "neutralizat" de fortele de securitate, a anuntat agentia de stat Anadolu, citata de Reuters.

Un martor afirma ca atacatorul a vorbit despre "Alep" si despre "razbunare" (AFP)

"In timp ce ambasadorul sustinea un discurs, un barbat masiv, care purta un costum, a tras intai in aer si apoi in ambasador", a povestit pentru AFP Hasim Kilic, corespondentul ziarului Hurriyet la Ankara. "A spus ceva legat de Alep si de o razbunare".

Alte trei persoane ar fi fost ranite, potrivit presei turce.

Atacatorul ar fi intrat in galeria de arta cu o legitimatie de politist si ar fi tras in ambasador in timp ce acesta sustinea un discurs.

Reporterul Hurriyet Hasim Kilic, care se afla la fata locului in timpul atacului, a relatat ca participantii la expozitie au inceput sa fuga dupa ce atacatorul a tras in aer. Agresorul si-a indreptat apoi arma spre ambasador, a povestit Kilic.

Fortele speciale au incercuit cladirea, pregatind o interventie, in conditiile in care se mai aud focuri de arma in interiorul acesteia, potrivit martorilor.

Atacul are loc cu o zi inainte ca ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, sa efectueze o vizita la Moscova, pentru discutii cu omologii sai rusi si iranieni despre situatia din Siria.

 

 

Spune-ne opinia ta

Articole similare

Consulul Rusiei, găsit mort în Atena

Marţi, 10 Ianuarie 2017
1054

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
609

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
457

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
2994

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...