Am mai scăpat de un abuz! ANAF este obligat ca în maxim o oră să ridice automat popririle de pe conturile bancare ale contribuabililor care și-au plătit datoriile!

Am mai scăpat de un abuz! ANAF este obligat ca în maxim o oră să ridice automat popririle de pe conturile bancare ale contribuabililor care și-au plătit datoriile!

Schimbarea de paradigmă adusă în administrația statului de noua guvernare pare că începe să dea roade: zecile de drumuri și de cereri către ANAF și băncile în care avem conturi pentru deblocarea conturilor devine istorie!

Potrivit unei ordonanţe adoptate ieri, ANAF este obligată să ridice automat şi imediat popririle pe conturi bancare ale contribuabililor, dacă aceştia şi-au achitat datoriile. Ministrul Finanţelor Florin Cîţu afirmă că popririle trebuie ridicate „în cel mult o oră“.

Guvernul a adoptat marţi o ordonanţă care schimbă codul de procedură fiscală, în vederea simplificării procedurilor de administrare a creanţelor fiscale. Mai precis, s-a făcut reglementarea instituirii şi ridicării popririi în mod electronic, astfel încât suma să fie ridicată la îndestularea sumei poprite, iar debitorului să îi fie eliberate conturile cât mai repede.

„Este o măsură de care toată lumea în România avea nevoie. Ştiţi foarte bine până acum cât de complicat era de fiecare dată când cineva avea o problemă, erau conturile poprite şi trebuia să mergi la fiecare bancă cu dovada că ai făcut plata către ANAF. Acesta este un prim pas cu o soluţie dezvoltată intern la Ministerul Finanţelor Publice şi ANAF. Urmează o updatare a acestei soluţii în perioada următoare, cu sistemul bancar, ca să fie cât mai prietenoasă cu utilizatorii”, a declarat ministrul Finanţelor, după şedinţa de Guvern.

„Cât mai repede înseamnă aproape imediat. Există un algoritm care ordonează conturile în funcţie de sumele din conturi şi apoi se face poprirea în funcţie de suma din conturi şi se opreşte după ce s-a îndestulat, s-a luat toată suma. Apoi toate conturile sunt eliberate. Mai puţin de câteva ore, se poate face instant, înţeleg că sistemul poate să lucreze aproape instant, deci nu o să existe 24 de ore sau nici măcar o oră. În cel mult 24 o face, şi azi. Modul electronic e să o facem în cel mult o oră. Va fi notificată şi banca şi angajatorul”, a explicat Cîţu.

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Șapte firme se „bat” pentru proiectarea și execuția noului pod de la Zvoriștea, care face legătura între Suceava și Dorohoi!

astăzi, 18:04
17

Șapte antreprenori și-au manifestat interesul pentru proiectarea și execuția unui nou pod în locul celui existent pe DN 29A, km 22+859, Zvoriștea, județul Suceava, după expirarea termenul...

O nouă serie de voluntari pregătită să participe la misiuni, alături de pompierii botoșăneni! (foto)

astăzi, 17:21
53

32 de botoșăneni, cu vârste cuprinse între 16 – 52 de ani, sunt pregătiți să participe la misiuni, alături de pompieri. Aceștia au finalizat primele două etape din cadrul pro...

Un polițist din Botoșani a cheltuit banii furați de la un bătrân, pe care tâlharii îi restituiseră!

astăzi, 15:34
339

Curtea de Apel Suceava l-a condamnat definitiv pe Ionuț-Cezar S., agent de poliție judiciară la Secția de Poliție Rurală nr. 1 din Botoșani, la doi ani de închisoare cu suspendarea execut...