Administratiile locale, consultate cu privire la functionarea centrelor de permanenta!

Administratiile locale, consultate cu privire la functionarea centrelor de permanenta!

 Lidia Onofrei  

Dupa ce, in urma cu cateva zile, Ministerul Sanatatii a anuntat ca medicii de familie vor avea obligaţia de a asigura continuitatea asistentei medicale primare in centrele de permanenta, in afara programului de lucru, reprezentantii Directiei de Sanatate Publica Botosani au inceput deja consultarile cu reprezentantii autoritatilor publice locale.

Astfel, fiecare administratie locala, in functie de fondurile de care dispune, va trebui sa analizeze oportunitatea deschiderii unui astfel de centru de permanenta. Autoritatile locale vor avea obligatia de a pune la dispozitie un spatiu unde sa functioneze aceste centre, dar sa asigure si o dotare minimala a respectivelor unitati.

"Directia de Sanatate Publica efectueaza procedura de consultare a autoritatilor publice locale privind necesitatea infiintarii centrelor de permanenta. Atributiile administratiilor publice locale vor fi de asigurare a spatiilor necesare, asigurarea personalului auxiliar si asigurarea dotarii minimale necesare dotarii functionarii lor, precum si asigurarea utilitatilor pentru centrul de permanenta. Directia de Sanatate Publica va asigura dotarea materiala a centrelor de permentata, respectiv dotarea cu truse de urgenta, din fonduri alocate prin Programul national de sanatate si va realiza controlul organizarii si desfasurarii activitatii", a declarat Lidia Onofrei, purtator de cuvant in cadrul Directiei de Sanatate Publica Botosani.
 
Conform datelor prezentate de Ministerul Sanatatii, la nivel national functioneaza 83 de centre fixe de permanenta, pentru care sunt incheiate contracte cu casele de asigurari de sanatate, si doar un centru mobil de permanenta, in judetul Botosani, in 17 judete si in municipiul Bucuresti neexistand niciun centru de permanenta in contract cu casele de asigurari de sanatate.

In judetul Botosani centrul mobil de permanenta este in comuna Corlateni.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ciolacu face lămuriri după gafa de la Timișoara în care a jignit moldovenii. „Sunt moldovean așa cum sunt ardelean, bănățean, oltean sau bucovinean.”

astăzi, 20:13
157

Marcel Ciolacu a revenit cu lămuriri după ce a inflamat opinia publică atunci când a afirmat că se simte jignit dacă e făcut „moldovean“, el fiind din Buzău. Asociația Mișca...

Opt tineri viitori jandarmi au finalizat primul stagiu de practică la IJJ Botoșani! (foto)

astăzi, 19:43
242

Ștefan, David, Iulian, Marcel, Alin, Andrei, Octavian și Antonio, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi ,,Petru Rareș" din Fălticeni, au terminat, vineri, primul lor stagiu de pra...

Complice la furt, băgat în închisoare pentru aproape 3 ani!

astăzi, 19:17
103

În cursul zilei de joi, polițiștii din Gura Humorului au fost înștiințați despre emiterea mandatului pedepsei cu închisoarea privind pe un bărbat de 43 ani, domiciliat în...