A murit inventatorul ouălor de ciocolată Kinder Surprise!

A murit inventatorul ouălor de ciocolată Kinder Surprise!

William Salice, care a creat pentru copii popularul ou de ciocolată Kinder Surprise, a murit în Italia, a anunțat fundația sa.

Salice se afla sub tratament în urma unui atac de cord, într-un spital din nordul Italiei, în orașul Pavia, au anunțat Fundația Color Your Life și presa italiană, preluate de news.ro.

El s-a alăturat grupului alimentar Ferrero în 1960 și a devenit omul de încredere al șefului companiei, Michele Ferrero, un vizionar care a inventat Nutella și untul de arahide. Aceasta a murit în 2015.

În 1970, baronul ciocolatei a căutat o modalitate de a vinde ouă de Paște. În consecință, a apărut Kinder Surprise, un ou de ciocolată care conținea mici părți din plastic de jucărie care să fie asamblate de copii. Conținutul capsulelor varia și succesul produsului a fost rapid și de lungă durată.

Ferrero a vândut miliarde de ouă Kinder Surprise în peste 40 de ani și susține că ouăle pe care le-a vândut conțin atâta ciocolată cât să paveze 400.000 de metri pătrați în Piața Monterrey din Mexic.

"Inventatorul este Ferrero, eu sunt doar executantul", spunea adesea Salice, dar el a jucat un rol important în crearea altor produse precum Ferrero Rocher și Pocket Coffee.

Născut la Torino, William Salice s-a pensionat în 2007 primind un bonus de 400.000 de euro. A investit suma în fundația pe care a creat-o, Color Your Life, care ajută tinerii cu vârste între 13 și 18 ani să-și dezvolte talentele în diferite domenii.

Uriașul succes al oului Kinder Surprise a fost umbrit și de tragedii, inclusiv de moartea la Toulouse, în ianuarie trecut, a unei fetițe de trei ani care s-a înecat cu o jucărie. În urma investigației, procurorii au achitat firma Ferrero.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...