21/3: Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată și la Botoșani

21/3: Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată și la Botoșani
  21 Martie 2013 marchează cea de-a opta aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conştientizare la nivel mondial, care a fost recunoscută oficial de către Organizaţia Naţiunilor Unite în 2012.

În fiecare an, vocea persoanelor cu Sindrom Down este auzită şi implicit vocea celor care trăiesc şi lucrează cu aceste persoane este mai răsunătoare.

Această dată 21/3 semnifică 3 copii ale cromozomului 21, caracteristică unică a persoanelor cu Sindrom Down. Prezenţa unui cromozom 21 suplimentar duce la existenţa a 47 cromozomi, faţă de 46 cat are un om în mod normal. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta, avînd nevoie de o îngrijire adecvată pentru a duce o viaţă normală. Dacă au un mediu adaptat pot practica  sportul, dansul, pot lucra şi realiza obiecte artistice.

Anul acesta pe plan mondial, evenimentele se vor desfăşura sub sloganul: "Permiteţi-ne - Da – Eu - vreau - să - muncesc!" ("Let-Us-In-I-Want-To-Work").

Asociaţia "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani, în parteneriat cu fundaţia "Star of Hope" şi Liceul Tehnologic special "Sf. Stelian" se alătură şi în acest an asociaţiilor, ONG-urilor din ţară şi internaţionale, prin lansarea Imnului Mondial şi susţinerea de momente artistice şi activităţi  practice, la sediul asociaţiei str. Dimitrie Rallet nr. 6, în localul Liceului Tehnologic special "Sf. Stelian".

"Activităţile vor fi susţinute de copiii cu sindrom Down, alături de voluntarii noştri, joi, 21 martie 2013, începand cu ora 11:30", transmite prof. Silvia Griciuc, presedintele Asociaţiei "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani. 

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

APIA lansează 3 scheme noi de sprijin pentru fermieri

astăzi, 11:02
56

Comunicat de presă:Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) – Centrul judetean Botosani aduce la cunoștința fermierilor lansarea a 3 noi scheme de sprijin în ...

O altă dramă în județul Botoșani, în familia unei mame singure care își crește cei patru copii

astăzi, 10:54
69

Satul Cotârgaci din comuna Roma pare pentru mulți doar un loc uitat de lume. În unele privințe, această idee nu este departe de adevăr, dar dramele nu își aleg nici locul și ni...

Stoian Silvian, la CSM Alexandria!

astăzi, 10:38
37

CSM Botoșani și CSM Alexandria au ajuns la un acord în privința jucătorului Stoian Silvian. Jucător de bază al echipei în sezonul precedent, Stoian va evolua în sezonul următo...