21/3: Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată și la Botoșani

21/3: Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată și la Botoșani
  21 Martie 2013 marchează cea de-a opta aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conştientizare la nivel mondial, care a fost recunoscută oficial de către Organizaţia Naţiunilor Unite în 2012.

În fiecare an, vocea persoanelor cu Sindrom Down este auzită şi implicit vocea celor care trăiesc şi lucrează cu aceste persoane este mai răsunătoare.

Această dată 21/3 semnifică 3 copii ale cromozomului 21, caracteristică unică a persoanelor cu Sindrom Down. Prezenţa unui cromozom 21 suplimentar duce la existenţa a 47 cromozomi, faţă de 46 cat are un om în mod normal. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta, avînd nevoie de o îngrijire adecvată pentru a duce o viaţă normală. Dacă au un mediu adaptat pot practica  sportul, dansul, pot lucra şi realiza obiecte artistice.

Anul acesta pe plan mondial, evenimentele se vor desfăşura sub sloganul: "Permiteţi-ne - Da – Eu - vreau - să - muncesc!" ("Let-Us-In-I-Want-To-Work").

Asociaţia "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani, în parteneriat cu fundaţia "Star of Hope" şi Liceul Tehnologic special "Sf. Stelian" se alătură şi în acest an asociaţiilor, ONG-urilor din ţară şi internaţionale, prin lansarea Imnului Mondial şi susţinerea de momente artistice şi activităţi  practice, la sediul asociaţiei str. Dimitrie Rallet nr. 6, în localul Liceului Tehnologic special "Sf. Stelian".

"Activităţile vor fi susţinute de copiii cu sindrom Down, alături de voluntarii noştri, joi, 21 martie 2013, începand cu ora 11:30", transmite prof. Silvia Griciuc, presedintele Asociaţiei "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani. 

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O oală uitată la foc a băgat spaima în locatarii unui bloc din municipiul Botoșani. Au intervenit pompierii

astăzi, 19:35
7

Pompierii din Botoșani au fost solicitați, miercuri dimineață, pentru a interveni pe strada Primăverii, în apropiere de Școala nr. 17. Incidentul a fost semnalat de către un locuitor, car...

Uvertura Mall va găzdui Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți. 401 posturi sunt disponibile

astăzi, 19:14
72

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoșani va organiza Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți din acest an, în data de 18 octombrie a.c., începând cu...

Bărbat din Stăuceni, arestat pentru furt calificat

astăzi, 19:08
66

Marți, 15 octombrie a.c., instanţa de judecată şi-a însuşit propunerea organelor judiciare şi a dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a unui bărbat de 39 de ani, d...