21/3: Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată și la Botoșani

21/3: Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată și la Botoșani
  21 Martie 2013 marchează cea de-a opta aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conştientizare la nivel mondial, care a fost recunoscută oficial de către Organizaţia Naţiunilor Unite în 2012.

În fiecare an, vocea persoanelor cu Sindrom Down este auzită şi implicit vocea celor care trăiesc şi lucrează cu aceste persoane este mai răsunătoare.

Această dată 21/3 semnifică 3 copii ale cromozomului 21, caracteristică unică a persoanelor cu Sindrom Down. Prezenţa unui cromozom 21 suplimentar duce la existenţa a 47 cromozomi, faţă de 46 cat are un om în mod normal. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta, avînd nevoie de o îngrijire adecvată pentru a duce o viaţă normală. Dacă au un mediu adaptat pot practica  sportul, dansul, pot lucra şi realiza obiecte artistice.

Anul acesta pe plan mondial, evenimentele se vor desfăşura sub sloganul: "Permiteţi-ne - Da – Eu - vreau - să - muncesc!" ("Let-Us-In-I-Want-To-Work").

Asociaţia "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani, în parteneriat cu fundaţia "Star of Hope" şi Liceul Tehnologic special "Sf. Stelian" se alătură şi în acest an asociaţiilor, ONG-urilor din ţară şi internaţionale, prin lansarea Imnului Mondial şi susţinerea de momente artistice şi activităţi  practice, la sediul asociaţiei str. Dimitrie Rallet nr. 6, în localul Liceului Tehnologic special "Sf. Stelian".

"Activităţile vor fi susţinute de copiii cu sindrom Down, alături de voluntarii noştri, joi, 21 martie 2013, începand cu ora 11:30", transmite prof. Silvia Griciuc, presedintele Asociaţiei "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani. 

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A vrut să mănânce un fruct, dar a ajuns la spital înțepată de o albină!

Miercuri, 19 Iunie 2019
274

Femeia în vârstă de 60 de ani se afla în curtea casei, la Săveni. În momentul când a vrut să muște dintr-un fruct, femeia a simțit o înțepătură puternică l...

Vama va ieși din subordinea ANAF în luna iulie. Va fi o structură independentă

Miercuri, 19 Iunie 2019
375

Actul normativ privind scoaterea Vămii din subordinea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) va fi supus dezbaterii publice în luna iunie, iar în iulie va fi adoptat, a decl...

Partea bună a ploilor din ultima perioadă: Recolta de grâu și porumb va fi mult mai bună în acest an

Miercuri, 19 Iunie 2019
315

Ploile care au cazut in mare parte a Uniunii Europene (UE) au determinat serviciul de monitorizare agrometeo european (MARS) sa imbunatateasca estimarile privind productia de grau si porumb din acest ...