21/3: Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată și la Botoșani

21/3: Ziua Mondială a Sindromului Down, marcată și la Botoșani
  21 Martie 2013 marchează cea de-a opta aniversare a Zilei Mondiale a Sindromului Down şi reprezintă o zi de conştientizare la nivel mondial, care a fost recunoscută oficial de către Organizaţia Naţiunilor Unite în 2012.

În fiecare an, vocea persoanelor cu Sindrom Down este auzită şi implicit vocea celor care trăiesc şi lucrează cu aceste persoane este mai răsunătoare.

Această dată 21/3 semnifică 3 copii ale cromozomului 21, caracteristică unică a persoanelor cu Sindrom Down. Prezenţa unui cromozom 21 suplimentar duce la existenţa a 47 cromozomi, faţă de 46 cat are un om în mod normal. Gradul de dizabilitate diferă de la o persoană la alta, avînd nevoie de o îngrijire adecvată pentru a duce o viaţă normală. Dacă au un mediu adaptat pot practica  sportul, dansul, pot lucra şi realiza obiecte artistice.

Anul acesta pe plan mondial, evenimentele se vor desfăşura sub sloganul: "Permiteţi-ne - Da – Eu - vreau - să - muncesc!" ("Let-Us-In-I-Want-To-Work").

Asociaţia "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani, în parteneriat cu fundaţia "Star of Hope" şi Liceul Tehnologic special "Sf. Stelian" se alătură şi în acest an asociaţiilor, ONG-urilor din ţară şi internaţionale, prin lansarea Imnului Mondial şi susţinerea de momente artistice şi activităţi  practice, la sediul asociaţiei str. Dimitrie Rallet nr. 6, în localul Liceului Tehnologic special "Sf. Stelian".

"Activităţile vor fi susţinute de copiii cu sindrom Down, alături de voluntarii noştri, joi, 21 martie 2013, începand cu ora 11:30", transmite prof. Silvia Griciuc, presedintele Asociaţiei "Ne Trebuie Speranţă" Botoşani. 

 
 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministrul Muncii, la Botoșani: Industria textilă, cea mai afectată după pandemie

astăzi, 15:50
174

Prezentă în cursul zilei de vineri la Botoșani, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a explicat, în cadrul unei conferințe de presă, că domeniul textil este cel mai afectat după pand...

Doi elevi din Botoșani au fost admiși cu media 10 la liceu

astăzi, 15:15
341

Nu mai puțin de 2647 absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Botoșani au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2020-2021. Mini...

Bărbat în stare critică preluat de elicopter SMURD

astăzi, 15:09
213

Un bărbat a ajuns joi, la spital după ce a suferit un infarct. Pacientul în vârstă de 67 de ani, din Hilișeu-Horia, s-a prezentat la Spitalul Municipal Dorohoi cu dureri în ...