La 86 ani, bunica Adela este îngerul păzitor al fiului ei

 La 86 ani, bunica Adela este îngerul păzitor al fiului ei

Bunica Adela este o femeie de 86 ani din comuna Havârna, satul Balinți, județul Botoșani, a cărui destin greu încercat nu și-a lăsat amprenta pe chipul blând. Trăind într-o sărăcie lucie, bunica Adela este sprijinul de nădejde a fiului ei, în vârstă de 52 ani, care este surdo-mut, dar care are și alte probleme de sănătate.

Singura lor dorință este de a avea ce pune pe masă iar câteva ouă, îndosite cu grijă în geam, e mărturia vie a unui destin crunt. Cazul lor a fost descoperit de Daniel Câșlariu, președintelen Asociației Grup Civic Botoșani, care, prin mărinimia sa, a inițiat o strângere de fonduri pentru a veni în ajutorul bunicii Adela.

Iată și povestea bunicii Adela, cum a fost spusă de reprezentanții Asociației Grup Civic de la Botoșani.

“Astăzi, la rugămintea unei doamne, am ajuns în comuna Havârna - satul Balinţi, la bunica Adela. Am întâlnit o altă bunică, într-un alt colţ de judeţ, dar cu aceeaşi viaţă chinuită şi amară. Cu fiecare zi ce trece, realizez că mulţi bătrâni din judeţul nostru au nevoie de sprijin. Obişnuiţi cu lipsurile, ei îşi acceptă resemnaţi soarta, dar noi avem o datorie de morală şi de suflet să le aducem un pic de alinare şi un pic de bucurie în noianul lor de durere, tristeţe şi sărăcie.
Bunica are 86 de ani şi locuieşte într-o căsuţă modestă împreună cu fiul ei în vârstă de 52 de ani, care este surdo-mut, dar are şi alte probleme de sănătate.
Am rămas înmărmurit când m-am uitat la bunică şi am văzut pe chipul ei cum arată TIMPUL. M-a invitat în casă, iar la uşă m-a întâmpinat fiul ei, care se sprijinea în două beţe. Bunica a încercat să îi explice prin semne cine sunt eu și, spre uimirea mea, i-a zis că el știe că eu sunt de la Asociatia GRUP CIVIC Botosani pentru că m-a văzut la televizor . Am întrebat-o pe bunică de ce ar avea nevoie în această perioadă atât de grea şi sărmana nici nu a ridicat ochii din pământ să îmi ceara ceva. În cele din urmă, cu greu mi-a răspuns că ar vrea ceva de mâncare. Nimic mai mult. La plecare, am zărit niște ouă în geam și am întrebat-o pe bunică ce face cu ele, mi-a spus cu glas domol că le-a strâns să mai aibă ce mânca.
Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți, în speranța că va dori cineva să le dea o mână de ajutor cu câteva alimente. Totodată, mi-aş dori să găsim pe cineva să ne dea o mână de ajutor să le facem curățenie în căsuţă. Dacă şi dumneavoastră vreți să le dați o mână de ajutor puteți merge direct la casa bunicii, sau aveţi la dispoziţie conturile asociației cu specificația ADELA.
DONATIA TA FACE DIFERENȚA:
IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.
IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401.
https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic
Codul Swift BTRLRO22. Vă mulţumesc din suflet!”

 

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Copilul de 2 ani care era să-și piardă viața în mașina părinților și-a revenit din comă. Mama trage un semnal de alarmă: Nu există "mie nu mi se poate întâmpla"

Luni, 3 August 2020
2717

Băiețelul de doi ani jumătate din satul Slobozia, județul Botoșani, care în urmă cu câteva zile a ajuns în stare critică la spital din cauza unui accident stupid petrecut &ici...

O fetiță de doar trei luni dintr-o comună din Botoșani luptă cu o boală extrem de rară

Luni, 3 August 2020
2943

La doar trei luni, micuța Tuchiac Maria-Anastasia, din comuna Brăești, județul Botoșani, suferă de o boală pe care nici medicii din România nu au văzut-o prea des în ultimii 40 ani...

“Tunurile” pentru îndepărtarea ciorilor din municipiu, folosite din această săptămână

Luni, 3 August 2020
604

Ca în fiecare an, Parcul „Mihai Eminescu” din Botoșani este “ținta” sutelor de ciori, frecvent văzute și în alte zone ale orașului.Pe lângă faptul ...