ACUM: Protest la Sectia de Psihiatrie! FOTO

Personalul medico-sanitar de la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Judetean Mavromati a intrerupt, miercuri dimineata, activitatea, si a iesit in curtea unitatii spitalicesti pentru a protesta fata de masurile pe care intentioneaza sa le ia conducerea Spitalului Mavromati.

Cei aproximativ 50 de angajati spun ca sunt nemultumiti de anuntatele reduceri de sporuri, dar si de modificarile de program ce urmeaza sa fie adoptate in aceasta saptamana.

"Am iesit sa protestam fata de reducerea sporurilor, fata de planul care este propus spre aprobare la sedinta Consiliului de Administratie de joi. Suntem total nemultumiti si de conditii, vor sa se schimbe si programul de lucru, nu se tine cont de distanta fata de oras, foarte multi dintre noi nu avem posibilitatea sa venim cu masina personala, nu este corect. Nu avem niciun pic de intelegere, a fost ani de zile un program, acum se schimba, se modifica ora de garda, nu este firesc", spune Carmen Boicu, asistent-sef in cadrul Sectiei de Pediatrie.

Carmen Boicu este de parere ca personalul are prea multe responsabilitati care nu au legatura cu ingrijirea pacientului, in timp ce in alte spitale din tara sunt angajati statisticieni cu sarcini de serviciu clare.



"Toate aceste probleme au depasit apogeul in urma comasarii. Ni se cere solidaritate, dar nu ni se ofera nimic. Am fost impovarati cu din ce in ce mai multe sarcni de serviciu, calculator, statistica, care nu intra in actul medical. Suntem asistenti medicali, supraveghem pacientii. Noi am vorbit cu spitale din tara care au statisticieni, au angajati pe sectie care rezolva problemele care suntem noi pusi sa le rezolvam", a mentionat Carmen Boicu.

Un alt asistent medical spune ca reducerile salariale ii vor determina pe multi sa plece din sistem si ca prima masura, inainte de taiarea salariilor, ar trebui sa fie identificarea altor surse de venit pentru unitatea medicala.

"Reducerea salariilor, pe care vor sa o faca, va duce la noi plecari din sistem. Noi lucram la minim si chiar sub minim, in conditii din ce in ce mai grele, fara materiale sanitare, si nu cred ca este normal ca primele masuri sa fie taierea salariilor. Echipa manageriala trebuie sa identifice alte surse de venituri si ca ultima solutie reducerea salariilor", a declarat Marian Abuziloaie, asistent medical.



Angajatii Sectiei de Psihiatrie sunt hotarati ca, incepand de saptamana viitoare, in cazul in care li se vor reduce salariile, sa protesteze in strada, in fata Consiliului Judetean.

Liderii Sindicatului Solidaritatea Sanitara au transmis ca nu au nicio legatura cu protestul spontan al angajatilor de la Sectia de Psihiatrie a Spitalului Mavromati Botosani. 

"Ni s-a pus la dispozitie un plan de masuri de redresare financiara a unitatii sanitare. Noi ne-am facut datoria, ca organizatie sindicala, si am adus la cunostinta membrilor de sindicat. Observati nemultumirile vizavi de intentia conducerii de a umbla la salarii", a precizat Daniel Bulboaca, liderul Sindicatului Solidaritatea Sanitara.

Prezenti la Sectia de Psihiatrie sunt si managerul Spitalului Judetean Mavromati, Viorel Iliuta, si directorul medical Mihaela Miler, care au venit dimineata, la raportul de garda. 







 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Județean de Excelență Botoșani organizează testare pentru admiterea în anul școlar 2024-2025!

Thursday, 10 October 2024

Testarea elevilor va avea loc sâmbătă aceasta, pe data de 12 octombrie 2024, la ora 9:00. Elevii vor trebui să fie prezenți în sala de examen între orele 8:30 - 8:45. Centr...

AJPIS: Bani în avans pentru persoanele cu nevoi speciale din Botoșani!

Thursday, 10 October 2024

Suma totală platită este  de 10.754.639  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...

Ansambluri folclorice din țară, Ucraina și Republica Moldova, pe scena unui festival dintr-o localitate din Botoșani!

Thursday, 10 October 2024

Evenimentul, programat pentru 13 octombrie 2024, marchează o revenire mult așteptată, ediția anterioară având loc în 2009. Această reluare a festivalului aduce și o noutate: evenime...