Pietonul rănit aseară la Flămânzi, la fel de beat ca şoferul care l-a accidentat!

Un bărbat a fost rănit, marţi seara, de un şofer aflat în stare avansată de ebrietate. Poliţiştii au avut surpriza să constate că, dacă la conducătorul auto etilotestul a indicat 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat, pietonul ranit nu era nici el cu mult mai breaz: 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat!  

Marți seara, în jurul orei 20.20, în timp ce conducea un autoturism pe strada Octav Băncilă din oraşul Flămânzi, judeţul Botoşani, un bărbat de 40 ani, din localitate a surprins şi accidentat uşor un pieton (respectiv un bărbat de 44 ani, din satul Poiana, orașul Flămânzi), care se deplasa pe marginea din partea stângă a drumului.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat; ulterior i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, verificările efectuate de poliţişti au stabilit că bărbatul avea permisul de conducere anulat ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul rutier (conducerea unui vehicul sub influenta băuturilor alcoolice), din data de 24.12.2013.

Pietonul implicat în accident a fost testat de asemenea cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 1,15 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat și conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 mg/l alcool pur în sânge, informează IPJ Botoșani.

Vezi FOTO aici

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Centrul Județean de Excelență Botoșani organizează testare pentru admiterea în anul școlar 2024-2025!

Thursday, 10 October 2024

Testarea elevilor va avea loc sâmbătă aceasta, pe data de 12 octombrie 2024, la ora 9:00. Elevii vor trebui să fie prezenți în sala de examen între orele 8:30 - 8:45. Centr...

AJPIS: Bani în avans pentru persoanele cu nevoi speciale din Botoșani!

Thursday, 10 October 2024

Suma totală platită este  de 10.754.639  de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Indemnizația lunară acordată persoanei cu handicap grav - Bugetul personal c...

Ansambluri folclorice din țară, Ucraina și Republica Moldova, pe scena unui festival dintr-o localitate din Botoșani!

Thursday, 10 October 2024

Evenimentul, programat pentru 13 octombrie 2024, marchează o revenire mult așteptată, ediția anterioară având loc în 2009. Această reluare a festivalului aduce și o noutate: evenime...