Cersetoare, hranita de primarie: A murit pe un sac cu bani!

O femeie in varsta de 88 de ani, fosta asistenta medicala, ingrijita ani buni de primarie, recunoscuta in zona pentru faptul ca cersea, s-a dovedit a fi miliardara in lei vechi.

Femeia a murit zilele trecute, in Targu Carbunesti, judetul Gorj, fiind inmormantata ieri pe banii primariei. Politistii au gasit in casa femeii banii pe care i-a strans ani buni din pensie si pomana localnicilor. Femeia nu avea rude, iar acum Primaria spera sa-si recupereze sumele cheltuite pentru inhumare, potrivit site-ului Pandurul.ro.

Este vorba de Elena Garaicu, din Pojogeni, care de mai multi ani locuia singura, dupa decesul sotului. Femeia era cunoscuta in zona ca fiind zgarcita, oamenii spunand ca desi avea lemne de foc in curte prefera sa inghete de frig in casa.

Cersea prin localitate
si uneori la Targu Carbunesti, desi avea o pensie frumusica, in trecut lucrand la Spitalul Militar din Craiova, dar si la Targu Carbunesti. Cum avea o varsta inaintata, autoritatile locale, stiind-o singura si neajutorata, au sprijinit-o ani la rand, in fiecare zi un asistent al primariei mergand la ea acasa, ducandu-i de mancare si oferindu-i ingrijiri medicale.

La ultima vizita, reprezentantii primariei au gasit-o moarta in casa si au chemat politistii din zona. Cand au cautat haine sa o imbrace pe femeie, au dat peste bani si cecuri care se ridica la suma de un miliard de lei vechi.

"O mamaie monitorizata de noi, care cersea, fosta asistenta medicala, pensionara, careia ii duceam de mancare, s-a dovedit a fi miliardara. A murit si a fost gasit in casa sa aproape un miliard de lei, peste 720 de milioane lei vechi plus cecuri. A ingropat-o primaria, dar o sa ne recuperam banii. Sumele gasite, in prezenta organelor de politie, s-au depus la CEC si, dupa taxa de succesiune, s-ar putea ca banii sa ramana la primarie, pentru ca nu are mostenitori. A fost casatorita, dar fara copii. Avea o casa batraneasca", a spus Mihai Mazilu, primarul din Targu Carbunesti.

Citeste si Reorientare profesionala la Iasi. Barbat apt de munca prins la cersit

Conform asistentei medicale de la primarie, cea care s-a ocupat de batrana in ultimii ani, femeia a murit in mod natural. "In urma vizitei la domiciliu, am gasit-o moarta. O monitorizam de patru ani. Am fost impreuna cu politia locala, mergeam zilnic pentru ca o stiam cu probleme. Eu fiind asistent medical, monitorizam starea de sanatate. Politistii au gasit o suma importanta de bani. Cine s-ar fi gandit ca are atatia bani?! Nu este o moarte suspecta, este o moarte naturala", a spus Mariana Tomulescu, asistent medical.

Primaria Targu Carbunesti a cheltuit circa 2.500 de lei pentru inmormantarea femeii.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod portocaliu de vreme severă în județul Botoșani, anunțul meteorologilor!

astăzi, 10:16

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un cod portocaliu de vreme severă valabil de duminică, 29 septembrie, până luni, 30 septembrie, ora 10:00. Zonele afectate sunt Mold...

Accident grav într-o comună din Botoșani, patru persoane au ajuns la spital! (foto)

astăzi, 09:08

Patru persoane, cu vârste între 59 și 66 de ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă dimineață, în localitatea Blândești. &...

Cetățenii de pretutindeni sunt așteptați la Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, care este programul hramului!

astăzi, 08:41

Anul acesta, alături de sfintele moaște ale Sfintei Cuvioasei Parascheva vor fi aduse, de la Mănăstirea „Sfântul Pavel” din Muntele Athos, și sfintele moaște ale Sfântulu...