Şedinţă crucială în PNL: Şase lideri liberali îi cer lui Antonescu să fie mai flexibil în negocierile cu PSD

Şedinţă crucială în PNL: Şase lideri liberali îi cer lui Antonescu să fie mai flexibil în negocierile cu PSD

   ziuaveche.ro

    În cadrul şedinţei Biroului Politic al PNL, în desfăşurare la Palatul Parlamentului, un grup de fruntaşi liberali i-au cerut preşedintelui partidului, Crin Antonescu, să fie mai conciliant în discuţiile cu Victor Ponta legate de restructurarea Guvernului şi numirea a patru noi miniştri PNL.

 Liderii Partidului Naţional Liberal (PNL) s-au reunit într-o şedinţă informală înainte de reuniunea Biroului Politic Naţional al formaţiunii, în care preşedintele partidului, Crin Antonescu, a cerut clarificări cu privire la mandatul său referitor la negocierile în USL.

După începerea şedinţei Biroului Politic, mai mulţi liberali s-au declarat nemulţumiţi de faptul că trenează criza din USL şi i-au reproşat lui Crin Antonescu inflexibilitatea arătată în cursul negocierilor, transmite România TV.

 Cei care au vorbit deschis de acest lucru la reuniunea PNL sunt Daniel Chiţoiu,Mircea Ionescu-Quintus, Ramona Mănescu, Rareş Mănescu, Călin Popescu-Tăriceanu şi Radu Stroe.

Crin Antonescu le-a propus liberalilor să susţină o rezoluţie prin care să primească mandat să ceară desfiinţarea USD, pe care au constituit-o recent PSD, UNPR şi PC.

În ce priveşte criticile aduse lui Antonescu de către senatorul Sorin Ilieşiu, liderii liberali au decis excluderea acestuia din cadrul PNL.

Telefoanele participanţilor la şedinţa Biroului Politic sunt bruiate astfel încât să nu mai ajungă informaţii din interiorul reuniunii la urechile presei.

Liderul liberalilor a declarat luni seară, la Antena 3, că el a fost cel care a solicitat această şedinţă de urgenţă, după ce mai mulţi liberali, printre care fostul premier Călin Popescu Tăriceanu şi senatorul Sorin Ilieşiu, au făcut o serie de afirmaţii despre poziţia PNL faţă de USL.

"Cer să clarificăm lucrurile, pentru că nu poate dl Ilieşiu şi nici chiar dl Tăriceanu să-şi bată joc de un partid care are şi prestigiul lui şi credibilitatea lui în România. (...) Eu nu am subiect propunerile dl Ilieşiu pentru că îl ascultam pe liderul de la Senat, dl Puiu Haşotti, cam ce a fost cu această propunere a dl Ilieşiu sau cu această declaraţie. Eu am însă de clarificat mâine o chestiune de mandat. Este foarte jenant că suntem în această situaţie. Aceasta este singura soluţie pe care o avem ca să ne apărăm de unii dintre noi care ţin să ne facă de râsul lumii. Este păcat, acest partid nu merită acest lucru şi asta este tot`, a spus, luni, Antonescu, întrebat dacă va cere un vot de încredere în BPN al PNL.

Citeste mai mult pe RTV.NET

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...