Antonescu: PNL cere partenerilor din USL anularea documentelor privind înfiinţarea USD!

Antonescu: PNL cere partenerilor din USL anularea documentelor privind înfiinţarea USD!

   Mediafax

    Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seară, că Biroul Politic a decis ca formaţiunea să ceară partenerilor din USL anularea documentelor privind înfiinţarea USD, adăugând că partidul a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri.

 Liderul liberal a precizat totodată că PNL cere PSD, UNPR şi PC anularea imediată a documentelor referitoare la înfiinţarea USD, considerând că acestea contravin "explicit şi flagrant" protocolului USL, articolul 9, punctul 8.

"Nu putem interzice - şi nu avem de gând - acestor trei formaţiuni să meargă într-o formulă comună de alegeri europarlamentare, dar nu prin încălcarea protocolului în vigoare al USL şi nu prin încercarea de a substitui - cu posibilitatea de a înşela electoratul - o titulatură care a însemnat şi însemnă cu totul altceva şi anume USL", a spus Antonescu.

De asemenea, Antonescu a precizat că dacă partenerii continuă cu USD, atunci se situează în afara prevederilor protocolului USL. Antonescu a declarat, după şedinţa Biroului Politic, că PNL a decis că îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri, inclusiv cea referitoare la postul de vicepremier pentru Klaus Iohannis, dorind, până la 15 iunie şi scăderea numărului de ministere.

Antonescu a precizat că BPN al PNL a adoptat hotărârea privind poziţia partidului vizavi de criza din USL cu majoritate de voturi.

"Sunt mai multe decizii care s-au luat. Probabil cel mai important lucru este hotărârea pe care Biroul Politic a adoptat-o în legătură cu poziţia PNL la discuţiile din interiorul USL. Au fost mai multe propuneri, practic trei propuneri, au fost supuse toate votului. A fost adoptată cu 68 de voturi «pentru», 2 voturi «împotrivă», 2 abţineri", a spus Antonescu.

 El a arătat că în varianta adoptată de BPN al PNL, partidul îşi menţine propunerile pentru posturile de miniştri care îi revin în cadrul Cabinetului şi anume: Klaus Iohannis - ministru de Interne şi viceprim-ministru, Eugen Nicolăescu - ministru al Finanţelor publice, Teodor Atanasiu - ministru al Economiei şi Cristian Buşoi - ministru al Sănătăţii.

Citeşte mai mult pe Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu“ Botoșani organizează concurs de creație literară! (foto)

Friday, 27 September 2024

Lucrările pot fi trimise pe adresa de e-mail: lecturabjme@gmail.com sau pot fi depuse la Sala de Lectură a Bibiotecii, sediul central din Calea Națională, nr. 64. Termenul limită de predare es...

Elevii unei școli din Botoșani învață despre leadership și educație financiară la Târgul anotimpurilor! (foto)

Friday, 27 September 2024

"It takes a village to raise a child" spune un proverb și asta au reușit educatorii, învățătorii și profesorii Școlii Gimnaziale „Sfânta Maria” din Botoșani: ...

Eveniment de excepție marca BIZZ CLUB Botoșani (foto)

Friday, 27 September 2024

Pe 25 septembrie 2024, Hotelul Rapsodia din Botoșani a fost gazda workshop-ului „Vânzări cu IMPACT: Convinge Creierul Instinctual să spună DA”, susținut de Răzvan Curcubătă, ...