Florile de salcam: trateaza insomnia, afectiunile genitale si alte boli grave

Florile de salcam: trateaza insomnia, afectiunile genitale si alte boli grave
Florile de salcam, deliciul copilariei noastre, sunt benefice pentru organismul nostru. Fara sa stim, inca de pe atunci aveam grija de sanatatea noastra si nu ne potoleam doar pofta de dulce cu ele, ci ne intaream si sistemul imunitar.

Chiar daca astazi nu mai esti atat de atrasa de florile de salcam, ar trebui sa stii ca ele sunt o mina de aur pentru organism si ar trebui sa profiti de ele primavara, pana nu se trec, ne invata ele.ro.

Florile de salcam, eficiente impotriva insomniei

 Daca suferi de insomnie sau ai un somn agitat si nu reusesti sa te odihnesti in timpul noptii, poti combate aceste stari neplacute cu ajutorul florilor de salcam. In fiecare seara, inainte de a merge la culcare, este bine sa bei o cana cu ceai de flori de salcam. Acesta va actiona asupra sistemului nervos si te va ajuta sa te relaxezi si sa te odihnesti.

Florile de salcam trateaza afectiunile genitale

 In cazul in care te confrunti cu afectiuni genitale, precum vaginita sau candidoza, este bine sa faci bai de sezut cu tinctura de salcam. Aceasta se adauga in apa, iar tratamentul trebuie urmat cateva zile la rand, pana cand afectiunea se vindeca sau se amelioreaza.

Florile de salcam, benefice pentru stomac

 Afectiunile digestive creeaza un adevarat disconfort, insa cu florile de salcam poti trata eficient simptomele suparatoare. Pentru ulcer, gastrita, crampe abdominale sau indigestii, este bine sa consumi zilnic ceai din flori de salcam sau sa prepari un macerat din flori si sa-l consumi de 2 ori pe zi, dimineata si seara. Pentru macerat, ai nevoie de o cana cu apa, in care adaugi o lingurita si jumatate de flori de salcam. Amestecul se lasa la odihnit cel putin 12 ore, apoi se bea in 2 reprize, pe stomacul gol.

Florile de salcam, un antidepresiv de primavara

 Atacurile de panica, depresiile si starile anxioase pot fi amelioarate cu ajutorul florilor de salcam. Terapia cu flori de salcam presupune sa te plimbi cateva minute in fiecare zi printr-o zona cu salcami infloriti si sa mirosi parfumatele inflorescente albe.

Florile de salcam trateaza tusea

 Daca primavara te confrunti cu o raceala de sezon sau pur si simplu ai un acces prelungit de tuse, poti recurge la leacuri babesti si ieftine, cum ar fi florile de salcam. Ceaiul cald din flori de salcam, indulcit cu miere, amelioreaza febra, tusea si durerile in gat, deoarece are o actiune expectoranta si antiiritativa.

Florile de salcam alunga migrenele si astenia de primavara

 Nimic nu este mai neplacut decat sa te apuce o durere de cap insuportabila exact atunci cand lucrezi sau incerci sa te simti bine in compania prietenilor. Infuzia de flori de salcam are efecte calmante si poate ameliora migrenele.

 De asemenea, florile de salcam pot alunga astenia de primavara, starile de oboseala continua sau starile de irascibilitate.

Contraindicatii flori de salcam

 In general, florile de salcam nu au contraindicatii, insa este bine sa stii ca ele pot provoca balonare, reactii alergice, atacuri de astm, rinita sau conjunctivita. Daca esti insarcinata si vrei sa consumi ceai din flori de salcam, este recomandat sa te consulti cu medicul tau inainte, deoarece este posibil ca acesta sa interfereze cu absorbtia fierului in organism.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD-iștii din Botoșani și-au depus candidaturile pentru Primărie și Consiliu Local! Cosmin Andrei: „Mi-au cerut să candidez în continuare” (foto, video)

astăzi, 18:49
36

Cosmin Andrei, primarul în funcție al municipiului Botoșani, și-a depus candidatura pentru Primăria Botoșani. Tot astăzi a fost depusă și lista de candidați pentru consilieri municipali...

Patru posturi de subofițer scoase la concurs din sursă externă de ISU Botoșani!

astăzi, 18:00
37

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani a scos la concurs patru posturi de subofițer, prin încadrare directă.Posturile sunt:-&nb...

Marcel Ciolacu îi jignește pe moldoveni: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți!” (Video)

astăzi, 15:43
371

Mișcarea pentru Dezvoltarea Moldovei cere demisia lui Marcel Ciolacu pentru jigniri publice aduse tuturor moldovenilor.Iată comunicatul de presă remis astăzi, 26 aprilie:”Pentru jign...