SANATATE: Calmeaza durerile articulare cu remedii naturiste

SANATATE: Calmeaza durerile articulare cu remedii naturiste
In aceasta perioada de tranzitie de la un anotimp la altul, cand intr-o singura zi poti avea in peisaj toate cele patru anotimpuri, poezia naturii poate fi intunecata de durerile de oase provocate tocmai de vremea schimbatoare.

Poti tine sub control aceste dureri apeland la varianta naturista, lipsita de chimicale si efecte adverse.

Pentru ca deja a inceput sa apara peste tot si frunzele-i sunt fragede si suculente, apeleaza, inainte de toate, la papadie, ca atare, in salata sau sub forma de ceai, bonusul fiind o temeinica detoxifere a organismului.

O cura de trei-patru saptamani cu papadie proaspata, frunze sau tulpini, iti poate fi de folos in reumatism datorita efectului depurativ. Trebuie stiut ca papadia este o planta inzestrata cu multe calitati terapeutice, cunoscute inca din cele mai vechi timpuri.

Ceaiul de urzica poate fi, de asemenea, de un real folos in durerile reumatice deoarece aceasta planta piscatoare are marea calitate de a purifica si regenera organismul. Acum este timpul sa apelezi la ea. Cu cat plantele sunt mai tinere, cu atat puterile lor tamaduitoare sunt mai puternice.

Uleiul de masline nu ar trebui sa lipseasca din bucataria reumaticului. Poate fi folosit in salata, mai ales salata de varza proaspata, care are darul de a bloca procesele inflamatorii, dar nu si la gatit.

Seara, inainte de culcare, sau dimineata, pe stomacul gol, se poate lua cate o lingura de ulei de masline. Extern, acesta se foloseste, special preparat, pentru masaje, efectele fiind imediate.

Cataplasmele calde pot, de asemenea, calma durerile de oase. In acest sens, la noi, la romani, este folosita varza, foile mari, de deasupra, cele care o invelesc. Se trece cu sucitorul peste acestea, se incalzesc pe un capac pus invers peste un vas in care fierbe apa si se aplica pe locul dureros in strat de trei - patru foi.

Ceapa calda are puterea de a calma durerile provocate de schimbarile din atmosfera. Incalzeste o ceapa in apa fierbinte, scurge-o apoi si zdrobeste-o. Aplic-o pe locul dureros, fixeaz-o cu tifon si tine-o pana cand simti ca se raceste.

Cataplasmele cu cartofi cruzi si otet sunt, de asemenea, de mare ajutor in calmarea durerilor reumatice. Da un cartof prin razatoarea mare, stropeste-l cu otet cald din abundenta si aplica legatura pe zona dureroasa.

Unele persoane beau dimineata un pahar de apa calda in care pun o lingura de otet de mere si o lingurita de miere de albine. Otetul contine acid malic, cel care poate curata articulatiile de depozitele de sare care le impovareaza activitatea.

Silvia Holotiuc

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Numerele de la mașină l-au băgat în bucluc!

astăzi, 12:10
66

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul Rutier au oprit pentru control pe strada Pacea, din municipiul Botoșani, un autot...

Condamnat cu suspendare pentru trafic de minori, a ajuns în Penitenciarul Botoșani după ce a condus beat!

astăzi, 10:47
76

Principala infracțiune care apare în mandat este cea de conducere sub influența alcoolului, însă în acest caz este vorba doar de o nouă infracțiune, comisă în termenul de...

Autoutilitară la un pas de distrugere, după ce motorul a luat foc! (Foto)

astăzi, 10:14
155

Pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la compartimentul motor al unei autoutilitare.Evenimentul s-a întâmplat în munici...