Leacurile pregatite in casa - ce functioneaza si ce nu

Leacurile pregatite in casa - ce functioneaza si ce nu
Exista o serie de leacuri vechi pentru gripa, dureri de gat, tuse, arsuri minore sau alte probleme de sanatate. Aceste remedii au la baza ingrediente pe care le ai in casa ta. Se pune insa problema daca ele chiar functioneaza sau nu.

Ziare.com a selectat cateva astfel de remedii si poti vedea mai jos daca ele au intr-adevar efect sau nu.

Un castron cu ceapa te fereste de gripa

 In secolul al XVI-lea, inainte de descoperirea microbilor, oamenii credeau ca ceapa poate sa absoarba "aerul nociv" pe care ei il atribuiau unor boli precum ciuma bubonica. Se spunea ca cepele absorb anumite substante toxice din aer, impiedicand ca acestea sa ii infecteze pe oameni.

 In realitate, insa, singurul mod in care ceapa poate actiona in cazul simptomelor de gripa este adaugarea ei in supa de pui. Bauturile calde si supa au efecte benefice asupra cailor nazale, curatandu-le. In plus, supa de pui contine o proteina (carnosina), care protejeaza sistemul imunitar de bolile virale, spun expertii in nutritie.

Bicarbonatul de sodiu reduce durerea in cazul infectiilor tractului urinar

 Infectiile tractului urinar provoaca dureri puternice. Un amestec simplu de apa si bicarbonat de sodiu reduce capacitatea de multiplicare a bacteriilor, spun expertii in medicina naturista. Cu toate acestea, tot trebuie sa mergi la doctor, pentru ca solutia nu ucide bacteriile asociate cu infectia urinara.

 Dizolva o lingurita de bicarbonat de sodiu intr-un pahar cu apa si consuma-l imediat. Se poate apela din nou la acest remediu dupa zece ore, daca este nevoie (numai daca ai dureri puternice). Daca abuzezi de acest leac, nivelul potasiului din sange va scadea. In plus, acest amestec nu este recomandat persoanelor in varsta.

 Tot pentru infectiile tractului urinar se recomanda baile calde.

Mierea ajuta la vindecarea ranilor

 O serie de cercetari au arata ca mierea este un agent terapeutic datorita proprietatilor sale antibacteriene.

Mierea are un efect inhibitor asupra a peste 60 de specii de bacterii. Acest produs nu numai ca distruge bacteriile, ci produce si cantitati mici de peroxid de hidrogen, un radical liber care este toxic pentru bacterii la aceasta concentratie scazuta, neafectand celulele umane.

Doctorii recomanda folosirea mierii pentru vindecarea diverselor rani. Se recomanda aplicarea unei cantitati mari de miere pe rani si acoperirea zonei afectate cu un material care nu se lipeste. Se schimba acest pansament o data sau de doua ori pe zi.

Cuburile de gheata puse la nivelul subratului contribuie la scaderea febrei

 Cand febra depaseste 39 grade Celsius se recomanda cuburile de gheata puse la nivelul subratului. Aceasta zona este puternic vascularizata, iar cuburile de gheata scad temperatura sangelui la nivel local, reducand-o astfel pe cea a intregului corp.

Inainte de a aplica insa cuburi de gheata, este bine sa intrebi doctorul. Daca acesta este de acord, poti aplica cuburi de gheata infasurate intr-un prosop pe care insa nu poti sa le tii mai mult de 20 de minute.

O moneda din cupru aplicata pe locul unei intepaturi de albine ne scapa de durere si scade umflatura

 Peste hotare, e bine impamantenit acest mit. In realitate, o moneda de cupru nu te ajuta in acest sens. Ceea ce te poate ajuta insa este aloe vera. Un studiu publicat in iunie 2012 in Australas Medical Journal arata ca gelul de aloe vera are proprietati antibacteriene.

Albinele injecteaza o toxina care produce o reactie inflamatoare, iar aloe vera calmeaza durerea. Gelul de aloe vera poate fi achizitionat de la magazinele naturiste. Aplica o cantitate mare de gel pe piele si asteapta ca substanta sa fie absorbita in intregime. Poti folosi gelul de aloe vera de patru ori pe zi.

Lemnul dulce ajuta la vindecarea durerilor de gat

 Lemnul dulce atenueaza durerile de gat, datorita unui ingredient activ din radacina acestei plante, Glycyrrhiza.

Acest ingredient are un rol important si in tratarea problemelor digestive.

Lemnul dulce incetineste si producerea cortizolului (hormonul stresului) din organism.

 Potrivit medicilor, nivelurile necorespunzatoare ale cortizolului sunt asociate cu dureri de gat mai puternice.

Cumpara pliculete de ceai de lemn dulce de la magazinele naturiste si bea o cana de bautura calda de doua ori pe zi. Evita insa sa consumi aceasta planta daca ai hipertensiune si nu bea ceai de lemn dulce dupa ora 18.00, pentru ca provoaca insomnie.

Banda adeziva izolanta te scapa de negi

 Desi pare o gluma, acest lucru este adevarat. Banda adeziva izolanta este foarte buna si reprezinta un tratament nedureros si ieftin pentru negi.

 Nu recurge insa la acest tratament decat daca te afli sub supravegherea unui medic. Taie o parte din banda adeziva mai mare decat negul si aplic-o pe acesta. Dupa sase zile, indeparteaza aceasta banda, uda negul si indeparteaza-l usor cu o piatra ponce sau cu ceva abraziv si lasa-l descoperit pe durata noptii.

Foloseste apoi o noua bucata de banda adeziva izolanta si repeta operatiunea pana cand negul dispare. Acesta va fi eliminat in maxim doua luni.

Pasta de dinti elimina senzatia de mancarime produsa de intepaturile insectelor

 Pasta de dinti este foarte utila in cazul intepaturilor de insecte. Majoritatea acestora se trateaza initial cu o compresa, dupa ce in prealabil au fost curatate cu sapun si apa, pentru a reduce posibilitatea infectiilor.

 Pasta de dinti care contine ulei de menta ii ajuta pe cei care nu au alergii la aceste ingrediente. Efectul sau racoritor poate sa estompeze trasmiterea senzatiei de mancarime la nivelul sistemului nervos central.

Pasta de dinti care contine propilen glicol si lauril sulfat de sodiu poate cauza reactii alergice la nivelul pielii si trebuie evitata. Aplica o cantitate mica de pasta de dinti pe zona afectata de cel mult doua ori pe zi.

Indigestia se trateaza prin mestecarea unor seminte de chimen dulce sau chimen simplu

 Semintele de chimen dulce sau chimen simplu pot rezolva problemele digetsive, datorita faptului ca ambele au efect carminativ (de calmare a durerilor abdominale si de evacuare a gazelor intestinale).

 Efectul benefic al semintelor de chimen se explica prin faptul ca au un continut ridicat de minerale (in special magneziu). Daca ai probleme grave de digestie, este indicat sa mergi la un consult. Daca insa te confrunti cu indigestii ocazionale, poti mesteca niste semnite de chimen simplu sau chimen dulce dupa mese sau in timpul acestora.

Chimenul dulce poate fi folosit si pentru a prepara ceaiuri: fierbe timp de zece minute o jumatate de lingurita de seminte amestecate cu o cana de apa. Asteapta sa se raceasca si apoi consuma bautura.

O arsura minora poate fi vindecata daca presari faina alba pe rana

 Cercetarile efectuate au aratat ca aceasta idee nu se sustine in realitate. Insa o serie de alte de remedii pe care le poti prepara in casa s-ar putea sa mearga.

 Otetul din cidru de mere diluat (jumatate apa, jumatate otet) este adesea recomandat, insa trebuie utilizat cu grija pentru ca are in componenta sa acid acetic. Se mai poate folosi miere, pliculete de ceai, lapte sau faina de ovaz.

 Aplica pliculete de ceai ude si reci pe zona afectata sau inmoaie o bucata de material in lapte si tine-o pe portiunea care a suferit arsuri timp de 15 minute. Repeta aceasta operatiune la cateva ore pentru a scapa de durere.

Plicurile de ceai ajuta la calmarea durerilor provocate de herpes

 Herpesul poate provoca dureri mari, insa pliculetele de ceai pot sa aiba un efect benefic. Flavonoidele continute de ceai, impreuna cu cafeina, inhiba dezvoltarea herpesului. Ceaiul verde este cel mai recomandat in acest sens.

Antioxidantii pe care acesta ii contine au un rol important in tratarea herpesului.

Tine un pliculet de ceai rece pe zona afectata si schimb-o la o ora. Poti aplica si gheata sau putina vata inmuiata in lapte timp de 10- 15 minute pe zi.

Ciocolata potoleste tusea

 Atunci cand tusesti, ciocolata este un medicament foarte bun. Aceasta contine teobromina, care actioneaza eficient impotriva tusei. Teobromina se gaseste in boabele de cacao, astfel ca este prezenta in toate tipurile de ciocolata, mai ales in cea neagra, in ciocolata neindulcita care se foloseste la gatit sau in pudra de cacao.

Se recomanda consumul a 56 de grame de ciocolata neagra pentru adulti si 28 de grame de ciocolata neagra in cazul copiilor.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Află despre noutățile din industria SEO, îmbunătățește-ți cunoștințele și socializează cu oameni deosebiți din domeniu, SEO Vibes on Tour, București

astăzi, 14:42
13

SEO Vibes on Tour este un super eveniment special dedicat celor care pasionați de lumea SEO, iar scopul lui este de a aduce împreună specialiștii de SEO pentru a-și îmbunătăți cuno...

USR Botoșani: Bani de reabilitări stradale și căldură în școli, la un pas de a fi dați de primarul Andrei pe campania sa electorală

astăzi, 13:33
121

În condițiile în care botoșănenii își rup mașinile de ani de zile pe străzile denivelate din Municipiul Botoșani și în condițiile în care elevii sunt puși să-...

O judecătoare a murit într-un mod stupid, la 54 de ani. ”A mai apucat să-şi sune soţul, dar…”

astăzi, 12:54
1449

Moarte stupidă, la 54 de ani, a unei judecătoare din cadrul Tribunalului Iași. Femeia a decedat marți, după ce a căzut pe scări.„Nu era bolnavă. A fost pur şi simplu un accident. Di...