Bleonţ, fii bărbată!

Bleonţ, fii bărbată!

CLAUDIU BLEONT

In urma cu cativa ani, un carismatic si foarte talentat actor al Romaniei soca publicul printr-un gest fara precedent: a intrerupt un spectacol pentru a spune ca ceea ce joaca este o prostie, o jignire pentru actori si ca nu trebuie aplaudati si incurajati regizori care nu au nimic de spus si nici spectacole care nu spun nimic.

Tanarul Marius Manole avea 22 de ani, intamplarea se petrecea in 2007, la Sibiu, si nu s-a bucurat de o sustinere foarte mare nici din partea publicului, nici a actorilor colegi. Mai ales ca, a si recunoscut mai tarziu, bause putin inainte de spectacol, pentru a-si face curaj. Insa nu a regretat nicio clipa cele spune pe scena. 

Astazi, la Arad, un actor cunoscut, dintre cei care coloreaza – si prin limbaj si prin manifestare – sticla emisiunilor TV, de la cele culturale la cele subculturale, a gasit de cuviinta sa promoveze un spectacol intr-un mod daca nu penibil, cel putin lipsit de bun simt: si-a dat pantalonii jos si si-a prezentat "barbatia" in fata ziaristilor, pentru a le arata acestora care este starea sa, la cei 52 de ani.

"Aceasta este starea de spirit pe care o am la cei 52 de ani pe care ii am. Asa mica cum e, ce atata jena? Ne transformam intr-o tara de farisiei. V-am socat sau am fost sincer?", i-a întrebat Claudiu Bleont pe ziaristi, facand referire si la apartenenta crestin-ortodoxa a romanilor.

Doi actori, varste diferite, valori pe care doar istoria le-o va da, fiecare dupa masura. Marius Manole nu a mai jucat un timp, dupa intamplarea de la Sibiu. A fost criticat si inca i se mai aminteste despre acea rabufnire, de altfel foarte adevarata, singura sa vina fiind aceea ca a spus publicului ca asista la un spectacol prost. Greseala lui a fost ca, pentru a avea curaj, a baut cateva beri.

Pentru a promova un spectacol, Claudiu Bleont si-a demonstrat "barbatia", ca nu cumva sa se indoiasca cineva de capacitatile sale… actoricesti. Nu putem incheia decat in acest fel: Bleont, fii barbata! 
 

 

(F.Tonita)

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii participanți la olimpiadele internaționale vor susține mâine prima probă a Bacalaureatului!

Luni, 20 Mai 2024
71

Proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, se va desfășura pe 22 mai. În data de 23 mai are loc proba la alegere a profilului și specializării, iar elevii care învață &...

Prognoza meteo pentru perioada următoare: Când vine vara și unde vor fi vijelii!

Luni, 20 Mai 2024
211

Meteorologii anunță că, în perioada imediat următoare, temperaturile vor fi în creștere, dar ne așteaptă și episoade cu ploi, vijelii, grindină și vânt intens.20 - 27 m...

Armata Română organizează o nouă campanie de recrutare rezerviști voluntari!

Luni, 20 Mai 2024
107

Sunt disponibile 4.936 de locuri de rezervişti voluntari (ofiţeri, maiştri militari, subofiţeri, gradaţi şi soldaţi) în unităţi militare de pe întregul teritoriu naţional.&rd...