S-a deschis Targul Martisorului la Botosani - FOTO, VIDEO

S-a deschis Targul Martisorului la Botosani - FOTO, VIDEO
Pana pe 1 martie, botosanenii care vor avea drum pe Pietonalul Unirii vor putea sa admire si sa achizitioneze martisoare, figurine purtatoare de noroc, obiecte de decor cu mesaje de primavara, toate lucrate cu multa migala si maiestire de mesterii populari.

Deschiderea oficiala a primei editii a Targului Martisorului a avut loc vineri, evenimentul fiind organizat de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale.


Inca de la prima editie, Targul s-a bucurat de un real succes, nu mai putin de 35 de artisti populari din judet, dar si din Iasi si Suceava, au expus pe tarabe adevarate opere de arta. Reprezentantii Centrului de Creatie promit ca Targul Martisorului va deveni o traditie la Botosani.



"Asteptam sa vina in jur de 35 de mesteri populari. Targul Martisorului este la prima editie si doresc ca si Botosaniul, la fel ca celelalte mari orase, sa fructifice acest targ, pentru ca traditia moare daca ea nu este adusa in mijlocul oamenilor. Acesti mestesugari lucreaza efectiv de mana, asa cum lucrau de fapt si stramosii nostri", a declarat Ion Ilie, directorul Centrului Judetean de Creatie.



Toti mesterii participanti au primit diplome de participare, care au fost inmanate de vicepresedintele Consiliului Judetean, Catalina Lupascu.
 



 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ei sunt pompierii care au intervenit la incendiul izbucnit, duminică seară, într-un apartament din Botoșani!

astăzi, 10:50
23

Aceștia sunt doar câțiva dintre pompierii care au intervenit, duminică seară, pentru stingerea incendiului izbucnit în apartamentul de pe strada Vârnav, din municipiul Botoșani....

Preotul din Botoșani care pregătește un memorial pentru 14.000 de soldați morți în Al Doilea Război Mondial!

astăzi, 10:25
67

Protos. Siluan Antoci, starețul Mănăstirii „Înălțarea Sfintei Cruci” din localitatea nemțeană Brusturi, ne amintește faptul că lăcașul de cult a fost construit pe locul un...

Ministerul Educației a aprobat calendarul de admitere la liceu în anul școlar 2024 – 2025!

astăzi, 10:13
36

Ministerul Educației a trimis către inspectoratele școlare procedura pentru completarea fișei de înscriere la liceu în 2024, dar și calendarul înscrierii și repartizării elevi...