10 flori comestibile mai putin cunoscute
Stiri Botosani Friday, 18 February 2011 ActualitateIn comert este destul de greu sa le gasesti, dar se pot cultiva in propria gradina. Inainte de orice fiti atenti cand le culegeti, fiti convinsi suta la suta ca le cunoasteti si sunt bune de mancat. Nu mancati florile care au fost tratate cu pesticide si niciun caz pe cele de pe marginea drumului. De la cele mai multe se consuma petalele, deci indepartati staminele si pistilul.
Iata cateva flori comestibile mai putin cunoscute:
1. Limba mielului sau boranta rosie are un miros si o aroma asemanatoare castravetelui. Florile sale albastre se folosesc la salate sau pentru ornarea mancarii gatite.
2. Galbenelele (Calendula) pot fi folosite ca substitut pentru sofran. Petalele lor se folosesc la mancaruri gatite in special soteuri, colorand frumos totul in galben sau portocaliu. Nu se foloseste o cantitate mare de flori de galbenele pentru ca acestea au un gust amarui care nu place tuturor
3. Panseluta. Intreaga floare de la panseluta este consumabila, avand o aroma fina de menta. Florile sunt utilizate in special pentru ornarea prajiturilor.
4. Zorelele de asemenea se folosesc la mancaruri.
5. Craitele au o aroma de lamiae, desi nu miros ca acestea.
6. Trifoiul de camp este dulce la gust si bogat in minerale. Acesta poate fi consumat proaspat, dar si uscat.
7. Condurul doamnei sau caltunasul este ideal pentru salate.
8. Florile de dovleac sunt delicioase in mancarea de legume, dar sunt excelente si pane.
9. Florile de coriandru pot fi folosite în orice preparat culinar pentru un gust delicios şi exotic.
10. Musetelul este una dintre cele mai vechi plante aromatice folosite in bucatarie. Daca la inceput florile serveau doar la prepararea ceaiurilor, acum se pot folosi cu incredere in sosuri.
Din aceste flori puteti sa faceti si suc. In unele tari se amesteca florile strivite cu branza si se prajesc. Multe din florile plantelor aromatice folosite in bucatarie sunt la fel de bune in pregatirea diferitelor feluri de mancare. Astfel usturoiul, busuiocul, mararul mai ales uscat, arpagicul, chimenul dulce etc. au flori care fac atractiva mancarea si imbogatesc aroma preparatului.
Gustul si mirosul florilor-alimente difera de la un sezon la altul. Cel mai bine este sa le culegeti dimineata, pe racoare. Daca nu le utilizati imediat atunci taiati-le cu codite si tineti-le in apa. Le puteti pastra si in prosoape de hartie la congelator. (sanatate.bzi.ro)
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Cât mai costă un divorț: Schimbări în noua lege!
Noile reglementări au scopul de a face mai accesibile din punct de vedere financiar procedurile legale care implică separarea bunurilor sau alte cereri din domeniul familial, contribuind astfel la o...
AJPIS Botoșani: Bani în Trezorerie pentru plata alocațiilor și a indemnizațiilor!
Suma totală platită este de 6.534.726 de lei. Beneficiarii acestor sume sunt cei care primesc: - Alocația lunară de plasament - Alocația lunară de plasament pentru copilul cu hand...
Săptămâna Educației Globale: Elevii din Botoșani dezbat viitorul într-un atelier creativ la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu”!
Săptămâna 18–24 noiembrie 2024, este dedicată evenimentului organizat anual de Centrul Nord-Sud al Consiliului Europei şi primeşte denumirea de Săptămâna Educaţiei Globale. ...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2024 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 1.54 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici