VERSURI DIN STRADĂ: Puțină libertate… De Fănică Bulgariu

VERSURI DIN STRADĂ: Puțină libertate… De Fănică Bulgariu

Aproape un an de zile nu am mai publicat poezii la rubrica VERSURI DIN STRADĂ ca un minim gest de respect pentru familiile și cei care treceau prin suferințe în urma pandemiei Covid-19. Părea o lipsă totală de cuviință ca noi să râdem, să cântăm și să dansăm în versuri în timp ce mulți dintre cititorii noștri treceau linia veșniciei țipând până în străfunduri: AER!

Acea perioadă pare că a luat sfârșit. Iar unii dintre cititorii noștri sesizează foarte bine: ne întoarcem la viață. Cam despre acest lucru este și poezia din  această seară. Vă dorim lectură plăcută.

***

PUȚINĂ LIBERTATE…

de Fănică Bulgariu

Daţi masca jos şi mirosiţi liliacul

Miroase mai bine şi e mai frumos,

Noroc, că a mai scăzut pandemia,

Că ne putem plimba liberi pe jos…

 

Putem auzi greierul noaptea

Şi bufniţa ascunsă pe bloc,

Se pare că reinvățăm libertatea,

Iar timpul nu mai îngheaţă deloc!

 

Să fie, oare, ultima zvâcnire

A unui nenorocit de Covid?!

Să ne întoarcem la ce am pierdut,

La viaţa frumoasă şi la iubit?!

***

Vă reamintim că publicația Știri.Botoșani.Ro așteaptă creațiile voastre, în versuri, pe adresa stiribotosani2000@gmail.com, în fiecare zi a săptămânii. Nu trebuie să fiți poeți consacrați, ci să vă placă să citiți și să scrieți poezie, căreia noi i-am dedicat o rubrică numită VERSURI DIN STRADĂ.

Și nu uitați: Trăim în Botoșani, oameni buni. Aceasta este capitala poeziei din România, iar acest lucru nu ni-l poate lua nimeni! (Editor șef, Tudor Carare)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Exercițiu cu forțe și mijloace în teren al pompierilor ISU în municipiile Botoșani, Dorohoi Săveni! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
134

În același timp, au fost cuprinse de flăcări o stație de transfer deșeuri din municipiul Dorohoi și o vulcanizare din orașul Săveni.Acesta a fost scenariul unui exercițiu cu forțe ...

Acțiune de prevenție a polițiștilor în stațiile CFR Botoșani și Leorda, au discutat și cu călătorii din trenuri! (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
101

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomadări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisoc...

„Satul meu în cărți și ie”, activitate dintr-un proiect care a reunit școli din județul Botoșani și Republica Moldova (Foto)

Joi, 25 Aprilie 2024
274

Școala Gimnazială Nr. 1 Albești, Școala Gimnazială Nr. 1 Sulița și Gimnaziul Step-Soci, raionul Orhei din Republica Moldova au desfășurat o nouă activitate în cadrul proiectului transf...