Despre VERSURI DIN STRADĂ

Despre VERSURI DIN STRADĂ

După ce pentru epigramişti, Ştiri.Botoșani.Ro, cu sprijinul reputatului epigramist Georgică  Manole, a inventat un LOC DE DAT CU… EPIGRAMA, credem că a venit momentul ca tot în paginile publicației noastre on-line să găzduim un loc pentru poezie.

Diletanți așa ca noi în ale poeziei, amatori cu suflet mare cum sunt mulți dintre voi, sau chiar scriitori merituoși și incredibili de poezie, pe toți îi invităm să ne sprijine în acest demers atât de important pentru sufletul multora dintre noi.

Trăim în Botoșani oameni buni, aceasta este capitala poeziei din România, iar acest lucru nu ni-l poate lua nimeni!

Vom numi experimental această rubrică VERSURI DIN STRADĂ.

Știm că nu suntem originali, și nici nu avem această pretenție, dar așteptăm din partea voastră creații pe care promitem că nu le vom critica și pe care le vom publica cu nume, sau pseudonim, așa cum vă doriți. Dar este important să le publicăm.   

Deocamdată, ne puteți trimite creaţiile voastre pe adresa de mail stiribotoșani2000@gmail.com  în fiecare zi a săptămânii și le vom publica atunci când ajung la noi.

Cu deosebit respect,

Dacă istoria poeziei va dori să consemneze, Editor șef, Tudor Carare

Debutul acestei rubrici îl facem alături de unul din poeții care au răspuns pozitiv la o astfel de idee. Suntem convinși că mulți ați auzit de el. Vorbim despre poetul botoșănean Dorel Mihai Gaftoneanu.

***

RONDELUL  MARELUI POET

(cu acrostih: Mihai Eminescu)

Motto: „Stejarul crește numai unde-i pământul bun, buruienile cresc pretutindeni.” (Mihai Eminescu)

de Dorel Mihai Gaftoneanu

Miracolul din scrisul tău, Poete,

I-atotprezent în vechiul Ipotești,

Hotar al unor vremi împărătești

Ascuns pe veci sub tainica-i pecete!

 

I-atâta vers în verbele-i cochete,

E plin de reverie și povești,

Miracolul din scrisul tău, Poete,

I-atotprezent în vechiul Ipotești!

 

Neprețuit tezaur de secrete,

Ecouri dragi  în care  regăsești

Simțirea vieții noastre  românești,

Ce-și poartă-n timp tributul de regrete…

 

Un nimb-miracol, scrisul tău, Poete!

***

De astăzi, publicația Știri.Botoșani.Ro așteaptă creațiile voastre, în versuri, pe adresa stiribotosani2000@gmail.com, în fiecare zi a săptămânii. Nu trebuie să fiți poeți consacrați, ci să vă placă să citiți și să scrieți poezie, căreia noi i-am dedicat o rubrică numită VERSURI DIN STRADĂ.

Și nu uitați: Trăim în Botoșani, oameni buni. Aceasta este capitala poeziei din România, iar acest lucru nu ni-l poate lua nimeni! (Editor șef, Tudor Carare)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

(A) ICE IT Solutions angajează

astăzi, 13:44
131

Echipa ICE IT Solutions este o echipa dinamică și în plină dezvoltare și are nevoie de oameni capabili, așa cum sperăm să fii și tu!Ice Computers are o experință de peste 20 ani &i...

Bărbat găsit mort la stâna unde lucra

astăzi, 08:12
641

Un bărbat de 68 de ani a fost găsit fără suflare la o stână din judeţ. Acesta lucra ca cioban la o stână din comuna Hilişeu Horia.Descoperirea a fost făcută de unul din cole...

VERSURI DIN STRADĂ: Zbor de o zi. De Silvia Mihăilescu

Marţi, 11 Mai 2021
193

La fel ca în fiecare seară, atât timp cât ajung pe adresa de mail a redacției noastre, vom încerca să publicăm câte o poezie.  Vă dorim lectură plăcută.*...