Vladoiu, Belodedici si Paraschiv au venit cu mingi de la FRF pentru juniorii botosaneni - GALERIE FOTO

Vladoiu, Belodedici si Paraschiv au venit cu mingi de la FRF pentru juniorii botosaneni - GALERIE FOTO
Federatia Romana de Fotbal a initiat un nou proiect destinat sectorului juvenil, in cadrul caruia fiecare membru afiliat va primi cate 30 de mingi Jako, iar in total se vor imparti in intreaga tara aproximativ 15.000 de mingi.

Campania se numeste "Mingea este la voi", iar vineri a ajuns la Botosani. Ciprian Paraschiv, care conduce Biroul pentru Dezvoltare Fotbalistică din cadrul Federatiei Romane de Fotbal, impreuna cu fostele legende Jean Vladoiu si Miodrag Belodedici au impartiti mingi juniorilor botosaneni de la FC Botosani, CSS Botosani si FCM Dorohoi.

"Sunt mingi de foarte buna calitate. Sunti mingi care sunt folosite in Liga a II-a din Germania si Anglia si mesajul nostru este doar investind in copiii nostri, putem spera la relansarea fotbalului romanesc", a declarat Ciprian Paraschiv.



Pustii s-au fotografiat pe stadionul Municipal din Botosani cu legendele fotbalului romanesc, alaturi de ei fiind prezent si presedintele FC Botosani, Cornel Sfaiter.

"Cred ca este o actiune senzationala pentru noi. Eu am mai incercat impreuna cu federatia sa participam la tot ce inseamna grupe de copii si juniori. Crescandu-ne copiii eu spun ca avem sanse ca fotbalul romanesc sa fie revitalizat si peste ani sa participam din nou la Campionatul European si Mondial. Dumneavoastra la Botosani aveti totusi conditii senzationale, dar sa stiti ca in tara sunt copii care au doar cinci mingi si ei sunt 30. Ce sa faci cu 5 mingi la 30 de copii? Si mingile alea erau tocite si foarte uzate. Felicit FRF-ul, ii felicit pe cei care au avut aceasta initiativa", a declarat Jean Vladoiu.



Miodrag Belodedici, castigator de doua ori a Cupei Campionilor, cu Steaua Bucuresti si Steaua Rosie Belgrad, si-a adus aminte de copilarie atunci cand a impartit mingile celor mici.

"Ma bucur ca ma aflu a nu stiu cata oara la Botosani. Sunteti cam departe de Bucuresti, dar drumurile sunt bune. Ma bucur pentru aceasta actiune a federatiei. Tin minte ca in urma cu cativa ani s-au mai trimis, dar nu stiu daca un numar atat de mare. Tin minte ca atunci cand primeam o minge, ma bucuram extraordinar de mult, mai ales daca era de piele. Copiilor le trebuie mingi, echipamente si baze sportive, unde sa se antreneze. Incet, incet, cred ca lucrurile, nu stiu daca merg mai bine, dar ne miscam si vrem sa fim mai prezenti in teritoriu. Cu ocazia asta am vazut si noi ce centre sunt, cine are probleme, cine e mai sarac si o sa stim si noi pe cine ajutam mai mult. Speram ca aceast actiune sa nu se opreasca aici. Am vazut ca multi din copii nu au ghete si daca am putea sa le facem cadou si cate o pereche de ghete de fotbal ar fi extraordinar.", a precizat Miodrag Belodedici.





























 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
11

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
19

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...

Ministerul Muncii anunță: Persoanele fizice din România pot angaja și plăti personal pentru activitățile casnice

astăzi, 17:23
67

Platforma electronică destinată beneficiarilor și prestatorilor de activități casnice, care introduce un concept nou pe piața muncii, este funcțională și poate fi accesată pe adresa https://...